מגרוזיה באהבה

הזמנים המענגים ביותר שהיו לננה שרייר, הבעלים של הבר-מסעדה ננוצ'קה, עם סבתה, סבבו סביב שעועית שחורה: כל הנכדים היו יושבים עמה, בוררים את השעועית ושומעים ברקע סיפורים ואגדות על העדה הגרוזינית. זה לא מקרה, אומרת ננה, ששעועית שחורה מסמלת שפע בכל העולם

ננה שרייר
תוכן שיווקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ננה שרייר
תוכן שיווקי

בחרתי בשעועית שחורה, שמסמלת שפע בהרבה עמים ועדות. מדוע? משום שהיא נמצאת בשפע, יש בה הרבה ערכים תזונתיים, היא זולה, היא זמינה, היא מזינה והיא נפלאה.

אחד הזיכרונות הכי מענגים שלי מהשעועית השחורה זו הברירה שלה, הניקוי. סבתא שלי היתה לוקחת שק שעועית, מסביבה כל הנכדים, וכולם מחפשים כדורים קטנים, מוציאים אותם, ובדרך, בזמן הזה, שומעים סיפורים: על ההיסטוריה שלה, על התקופה שהיתה קטנה, על המשפחה, על מנהגים, על אגדות, על איסורים וציוויים שיש על נשים, ועוד ועוד.

אני זוכרת את הזמנים האלה כזמנים הכי טובים ומשמחים ואינטימיים שהיו לי עם סבתא שלי. כל הסיפורים הטובים שלי, כל הדי.אן.איי של העדה - כולם עברו דרך הברירות האלה, מסביב לשולחנות. לכן נתחיל עם מתכון גרוזיני למשעי שמתבסס על השעועית.

רכיבים:

1/2ק"ג שעועית אדומה

1 בצל אדום בינוני

כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח אטלנטי

כפית מלח גרוזיני

1/3 כוס חומץ או לימון

1/3 כוס שמן תירס

צרור כוסברה

כוס אגוזי מלך

שיני שום - 1 או 2 לפי הטעם

הכנה:

משרים את השעועית 12-24 שעות , רצוי להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה

מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת אבל עדיין נגיסה ולא ממרחית

פורסים את הבצל האדום לטבעות

קוצצים גס את השום

שוברים את אגוזי המלח לחתיכות קטנות כך שחלק מהם הופכים כמעט לאבקה ומוסיפים לקערה

מתבלים במלח אטלנטי, מלח גרוזיני ופלפל שחור

מוסיפים את השמן והחומץ

מערבבים את הכל יחד ומגישים

אפשר לבזוק עוד אגוזי מלך מעל הסלט בהגשה

לחזרה לערוץ בית אבי חי בהארץ