רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ברי היין הכי טובים בארץ

לכתבה
קפיצה קטנה לחו"ל. בר אה ויןעומרי רוזנגרט

השיק הצרפתי של בר אה וין, ההפתעה של הבר במלון דוד המלך והמקום שחייבים לשתות בו יין כשמגיעים לאילת - רגע לפני שיתחילו חגיגות הבוז'ולה, קבלו את ברי היין שהכי כדאי לשבת בהם לדרינק

מה הוא בדיוק בר יין? מדובר בשאלה סבוכה שמיטב המומחים מתפלפלים בעניינה. ולא רק בה - מה היחס המדויק בין אוכל ויין? האם רק מקום שמגיש בעיקר יין לצד גבינות ונקניקים נחשב לבר יין או שמא גם מקום עם תפריט אוכל מורכב וארוך שנועד בין היתר להחמיא לרשימת יינות של עשרות עמודים יכול להיכנס להגדרה? האם רק מקום שדואג לקרוא לעצמו "בר יין" הוא למעשה כזה, או שמא זה בדיוק ההפך ?איפה נגמרת המסעדה ומתחיל הבר, ומה הופך בר של יין לבר יין טוב? עד שכל השאלות האלו ייענו, הנה כמה מקומות שגם אם הם יושבים על קו התפר, הם מעניקים חוויית יין מעניינת, יוצאת דופן, מורכבת, מלמדת וכמובן גם מהנה.

כל מה שצריך לדעת על יין
היקבים הסודיים של ישראל
ברי הקוקטיילים המומלצים בתל אביב
איפה שותים בירושלים?

 ג׳יאקונדה

בר היין של ענת סלע ורפאלה רונן הצליח לשנות את פניה של תרבות היין בישראל. השתיים, יבואניות יין עם טעם משובח וטביעת אצבע ייחודית, פתחו ב-2014 את החנות שלהן, שלאט לאט קיבלה צוויון של בר יין עם נשנושים, שמוגשים בבר הפנימי, או בשולחנות החיצוניים שפונים אל כיכר רבין. אצל הג׳יאקונדות (הכינוי שניתן להן על ידי לקוחותיהן הנאמנים), ניתן למצוא יינות מ-7 ארצות, 54 אזורים, 100 יצרנים, 36 זנים לבנים ו-26 אדומים, כאשר בכל שבוע 10 מהיינות הללו נפתחים ונמזגים לכוסות כדי שכל לקוח ולקוחה שנכנסים לחנות יוכלו להכיר, לדעת ולגבש את הטעם האישי שלהם. בין האוצרות בג׳יאקונדה תוכלו למצוא את אחד התפריטים היותר מעניינים בכל הנוגע ליינות כתומים, טבעיים וביו דינאמיים, לצד הבורגון, השאבלי, הברולו והברברסקו המוכרים, ולא מעט ריזלינג, עינב שהן אוהבות ומעריכות במיוחד.

ג'יאקונדה - פרישמן 74, תל-אביב

בר ג'יאקונדה
רפאלה רונן

בסטה

אם לפני כמה שנים עוד לא היה ברור האם הבסטה היא בר יין או מסעדה ,הרי שכניסתו של הסומלייה אבירם כץ לעניינים הכריעה את הכף. כץ, שמתואר בשנה האחרונה על ידי כתבי יין בעולם כסומלייה עם המגבת המשובצת על הכתף והלבוש המרושל, הוא כנראה באמת אחד מאנשי היין הכי איזי-גואינג שיש. עם תפריט יין שמציע מעל ל-300 סוגי יינות בבקבוקים וכ-40 בכוסות, עם העדפה ברורה ומוכרזת ליינות בורגונדי, הבסטה מהווה את אחד מהמקומות היותר מעניינים שעונים על שילוב מושלם שבין תפריט אוכל מגוון שמותאם ליין, ותפריט יין שמותאם לאוכל - בסינרגיה מושלמת. העבודה המשותפת בין כץ לשף אילון עמיר, מניבה לעתים קרובות אירועים מרתקים כגון ״אוכל גלילי, יינות בורגונדי״ או ״בין פיימונטה לכפר יאסיף״, אירוע בו לצד מנות פיימונטזיות וגליליות, כיכבו יינות יקב אשקר, יינות גי'אקוזה פראטלי מפיימונטה ותזקיקים מבית יוליוס.

בסטה - השומר 4 תל-אביב  

ויטלו טונטו של השף אילון עמיר ממסעדת הבסטה
תומר אפלבאום

גריג

ביסטרו צרפתי או בר יין? ואם אפשר גם וגם אז למה לא? יבואן היין אורי כפתורי והשף עידו פיינר אמנם לא מגדירים את עצמם כבר יין, אבל כנראה שאין הסומלייה מעיד על יינותיו, או משהו בסגנון. התפריט הדינאמי (ובאמת שהוא דינאמי, לא כמו בהרבה מקומות אחרים המעידים זאת על עצמם), משתנה מידי יום בהתאם להיצע, שמגיע לעתים קרובות ממש מהחווה לצלחת. ככה זה כשהשף נשוי לאיכרה של חוות קיימא בארותיים. ומה מחבר טוב יותר בין האדמה למטבח מאשר יין? התפריט שנבנה על ידי כפתורי, שאת רוב היינות מייבא בעצמו, הוא יוצא דופן בכל קנה מידה - ארצי ועולמי. אמנם הדגש בתפריט הוא על יינות שמגיעים מצרפת, אך גם ליינות ישראליים יש ייצוג מעניין, עם חלוקה שאינה מובנית מאליה על פי זנים ים תיכוניים; בלנדים ים תיכוניים; ובלנדים בורדולזיים. שאפו .

גריג - אחד העם 15 תל אביב

אילן אסייג

בר א וין

באחד מהלוקיישנים הכי מוצלחים בתל אביב - הרצל בואך שדרות רוטשילד - התמקמה לה בר א וין, בר-יין בהגדרתו, על אף שקשה להעפיל על תפריט האוכל מלא התעוזה של השף עינב אזגורי. אזגורי, שפרץ לתודעה עוד כשהתפרע עם אוכל ספרדי בסרווסריה, עבר את הגבול אל עבר צרפת, והוא ממשיך לתת את פרשנותו המקומית, שלעתים קרובות זולגת למחוזות ההדוניזם חסר הגבולות. אמנם יש להודות שתפריט היין לא יוצא מגבולות הנורמה, אבל עם זאת הוא מציע מגוון של מעל ל-30 יינות שנפתחים לכוסות במחירים נגישים (32-56 שקלים). נוסף על כך, תפריט האוכל של אזגורי כולל מנות שצועקות שהן מעוניינות רק ביין לצידן - קממבר צלויה עם ריבה פיקנטית, כרישה מאודה בוינגרט שאלוט ואגוזי לוז או כבד עגל צלוי בחמאה. נראה שכאן דווקא תפריט היין הוא זה שנועד להחמיא לאוכל, אבל בלי שום ספק יש כאן שילוב מעניין וידידותי למשתמש, והתוצאה נהדרת.

בר אה וין - שדרות רוטשילד 7, תל אביב

בר היין בר א וין בשדרות רוטשילד בתל אביב

קנטינה סושיאל

למקומות כמו קנטינה סושיאל מתכוונים כשמדברים על פריחתה המחודשת של הקולינריה החיפאית. משמעות השם נגזרת מאותם ברי יין קטנים ומקומיים בכפרים האיטלקיים, והאווירה והתפריט - בהתאם. אמנם הבעלות הועברה בחודש האחרון, כשהשותפים עידן יהודה ואייל מנצור עברו הלאה ומכרו את המקום לדורון גולדנברג, אך האחרון מצידו מבטיח לשמור על הצוויון הקיים ולהמשיך להביא את תרבות היין לחיפה. בתפריט ישנם למעלה מ-100 סוגי יין, בעיקר מאיטליה, צרפת וישראל, כאשר באופן מעורר השתאות כולם נפתחים לכוסות. זה מתאפשר בשל הקוראבין, המכשיר ששינה בשנים האחרונות את פני עולם היין ופתח את הדלת ללקוחות סקרנים שיכולים עתה להזמין כוסות של יינות יקרים במיוחד. תפריט האוכל מתחלף מידי חודש, ומביא סגנון אירופאי-איטלקי כגון פיצות, ניוקי ערמונים, אנשובי, ארטישוקים ועוד.

קנטינה סושיאל - מחניים 4, חיפה

בר יין קנטינה סושיאל, חיפה
איתי גלייטמן

קורקי

עולם היין הישראלי מתפתח בעשורים האחרונים בקצב מסחרר. עולם חדש פוגש עולם ישן, יקבים ישראליים מקבלים יותר ויותר הכרה עולמית, ייננים צעירים פונים אל עבר זני מורשת עתיקים והמגוון הסגנוני הולך ומתרחב. על אף שהחברים בקורקי, בר היין שנפתח השנה ברחביה, שמו לעצמם מגבלה של יינות כשרים בלבד, הם הצליחו לייצר רשימה מרתקת באווירה נגישה ונעימה. באזור החיצוני, בשולחן הגדול הממוקם בחלל הפנימי, או במרתף היינות מוגש תפריט אוכל חלבי שמציע ברוסקטות גבינות או דגים, קממבר אפויה, מרקים מתחלפים ועוד, ולצד האוכל ניתן לבחור מתפריט של למעלה מ-200 סוגי יינות בבקבוקים ו-22 יינות שנפתחים לכוסות בכל יום, כשמחיר כוס נע בין 25 ל-50 שקלים. בנוסף, ניתן לקיים גם פלייטים של 4 טעימות על פי זן, יקב או אזור ספציפיים. בקורקי מתקיימות גם סדנאות יין מודרכות וכן טעימות, בעברית ובאנגלית.

קורקי - רחוב עזה 18, ירושלים

ברוט

נראה שלאט ובזהירות מתברגת לה ״ברוט״ אל לב רשימת המוסדות הקולינריים של תל אביב, ובצדק. המטבח הקטן והפתוח שבו רוקדים להם ביחד השפים יאיר יוספי ועומר בן גל, מושיב סביבו מידי ערב לקוחות מרוצים בבילוי חמים ונעים שמלווה בלא מעט יין. השילוב בין השניים, חסידי אוכל פשוט וצנוע, שעשוי מחומרי גלם איכותיים, והתערבות מינימלית, הולך יד ביד באופן כמעט טבעי עם רשימת היינות, הלא גרנדיוזית מבחינת אורכה, אך עם זאת מהודקת ובעלת אמירה חדה וברורה. כך למשל בתפריט היין ניתן למצוא יינות נדירים מהאוסף האישי של יוספי, ובין היתר גם יינות ישראליים שמוחזקים בברוט בבלעדיות, כמו ויונייה של עבאייה, גמה וחידת פנדורה של יעקב אוריה. גם את הגרשון 11׳ של כרם שבו, אחד היינות הישראליים האהובים על אנשי היין בישראל ומחוצה לה שקשה מאוד למצוא, ניתן לרכוש בברוט.

ברוט - נחלת בנימין 36 תל אביב.

מסעדת "ברוט"
תומר אפלבאום

יינות אילת

נראה שבשנים האחרונות אילת הופכת לאוטונומיה גסטרונומית משלה, והחלוצים שלה הם החברים ממסעדת "לווייתן" שעושים שם חיל, וערן לס מ"יינות אילת". לס, שהחל כמפיץ יין באזור אילת, שיפץ מחסן שהיה בבעלותו והפך אותו לבר יין בן 2 קומות. "יינות אילת" הוא מקום ששמור ליודעי ח״ן וללקוחות האילתיים הקבועים, שכן אין שלטים מכוונים או פרסומים רבים. כמו אנשי יין אחרים ברשימה הזאת, גם ללס ישנה תשוקה שלא יודעת רסן ליינות בורגונדי, וניתן למצוא אצלו למעלה מ-400 בקבוקים מהחבל המוערך הזה, לצד מגוון אדיר של יינות מכל העולם ומישראל. בימי שישי מוגש תפריט טאפאס שמבוסס ברובו על חומרי גלם מאיטליה וספרד, וכן צלחת גבינות מקומיות.

יינות אילת - הברוסקאי 17, אילת

מלון המלך דוד

בר היין במלון המלך דוד הוא כנראה אחד מהדברים הכי מעניינים ומלאי החזון שקרו לאחרונה בעולם היין בירושלים ובארץ בכלל. תפריט היין המרשים שבנה איש היין גל זהר, מורכב כולו מיינות ישראליים, ומציג מורכבות שאינה שגרתית במחוזותינו, במחירים שכמעט ניתן לומר עליהם שהם שוברי שוק. בחלל שנראה שעוצב כדי לתת תחושה של שחייה בכוס יין, עם ספות בצבע ארגמן ושולחנות שיש כהים, ניתן לטעום מהתפריט המתעדכן תדיר ומעניק חוויית הכירות עם עולם היין הישראלי - על העבר, ההווה ואפילו העתיד שלו. מידי יום נפתחים כ-13 יינות לכוסות, כולל יינות פרימיום, שנמזגים דרך מכונת יין ששומרת עליהם מחמצון וצרות אחרות. זהר דאג גם למסלולי טעימות מרתקים במחירים נוחים. כל אלו לצד תפריט חלבי של השף דוד ביטון.

מלון המלך דוד - רח' דוד המלך 23, ירושלים

בר היין של מלון המלך דוד
אמיל סלמן