רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

להוציא מהלימון את הלימונדה - הבית ה'צומח' של משפחת אבולעפיה

לכתבה
הבית ה'צומח' של משפחת אבולעפיהBlack & White

איך מתכננים בית ורסטילי שיכול להתאים את עצמו לכל שלבי החיים? איך מתמודדים עם אילוצים טכניים, מגבלות טופוגרפיות, חלל מגורים מורכב של משפחה בהתהוות ותקציב מוגבל? נילי חביב בעלת משרד 'נילי חביב אדריכלות ועיצוב פנים' הרימה את הכפפה ובנתה למשפחת אבולעפיה שבישוב בית אריה את בית חלומותיה, כבית 'צומח' בעל פוטנציאל התרחבות וניצול שטח אופטימלי.

זוג צעיר עם ילדה קטנה ותקציב מוגבל, רצו לבנות "בית צומח" בעל פוטנציאל התרחבות לכשהמשפחה תגדל, אך לא היה בידיהם התקציב לכל התהליך מתחילתו. בנוסף היה חשוב לבני הזוג שבסיום תהליך הבנייה הבית יראה גמור מבחוץ (למרות שבחללים הפנימיים חלק מהמעטפת תהיה חסרה) תוך ניצול מלא של אחוזי הבניה. כמו כן נדרשה יחידת דיור נוספת המאפשרת לבני הזוג לעבוד מהבית או לארח בני משפחה וחברים. נילי חביב נענתה לאתגר ובנתה למשפחת אבולעפיה את בית חלומותיה, כבית ורסטילי שיכול להתאים את עצמו לכל שלבי החיים.

בית משפחת אבולעפיה ממוקם בישוב בית אריה על מגרש צר וארוך של 300 מר' המחולק לשני גבהים - מפלס אחד בגובה הכניסה לרחוב והמפלס השני כשלושה מטרים מתחתו. למרות מיקומו ההררי של המגרש ומבנהו המדורג של הבית, היה חשוב לבני הזוג לצאת מהסלון ישירות אל הגינה (ולא אל המרפסת), ובנוסף לא רצו לרדת למפלס הנמוך יותר כדי לרדת לגינה דרך מדרגות רבות. כדי לפתור את הבעיה, ומכיוון שמדובר במבנה צר וארוך, הפכה נילי חביב את מלבן המגרש לשני ריבועים, כאשר בריבוע היושב על המפלס הגבוה יותר מוקם הסלון עם היציאה לגינה (כפי שביקשו בני הזוג) ובעל חלונות הפונים לאזור הגבוה המשקיף לנוף, ולעומתו המפלס הנמוך מיועד לחדרים הממוקמים על עמודים. מתחת לעמודים המחזיקים את חדרי המגורים תוכננה יחידת המגורים הנוספת לעבודה ולאירוח (במפלס 3-) ומעל לקומת הקרקע תוכנן חלל המעטפת המיועד להרחבה העתידית כאשר המשפחה תגדל.

בית משפחת אבולעפיה, מבט מלמעלה
Black & White

 כך תוכנן למעשה בית עם שלושה מפלסים – מפלס הכניסה הכולל סלון, מטבח, פינת אוכל, שרותי אורחים, חדר ילדים גדול ויחידת הורים; מפלס הקומה העליונה בו תוכננה הכנה לשני חדרים נוספים פלוס שירותים, אמבטיה ומרפסת, והמפלס התחתון הכולל יחידת דיור המשמשת לאזור עבודה ואירוח, וכוללת יציאה לגינה הנמצאת במפלס מינוס 3. בעזרת התכנון ה'צומח', כל זמן שהמשפחה תכיל ילד או שניים, יוכלו להתגורר כולם בקומה אחת, וכאשר המשפחה תתרחב, תהיה אפשרות לעבור לחדרים נוספים בקומה העליונה. עבור שעות העבודה, תוכנן כאמור חלל נפרד לחלוטין מבחינת החצר וגם מבחינת הגישה, כך שהפרטיות של כל דיירי הבית תישמר.

נילי חביב
הכניסה לבית
Black & White

גרם המדרגות תוכנן במרכז הבית, ומשמש כאלמנט פיסולי, המשדר קלילות שאינה מעמיסה על המרחב.

הבית הכפרי עוצב בסגנון קליל ובמראה צעיר, כדי לספק תחושה של חמימות. במטבח הכפרי שולט הצבע הלבן בשילוב אביזרים בגוון ירקרק בהיר, ופינת אוכל עגולה מעץ המוקפת בחלונות. האמבטיה רוצפה באריחים מצוירים במראה וינטג' בגווני אפור לבן, בשילוב אריחי קרמיקה בחיפוי הקירות בדוגמת קיר לבנים, עם תוספת של טיח פיגמנטי על הקירות. חלוקת השטח המלבני לשני ריבועים הגבילה את מרחב הסלון, ולכן תוכננו חלונות רבים וויטרינות היוצרות תחושת המשכיות של החצר לתוך הבית. הבית הועמד על המגרש בזווית המאפשרת עם פתיחת דלת הכניסה, להשקיף מידית על הנוף הקסום הצופה אל הרי השומרון לכיוון שפלת החוף, ויוצר תחושה של מרחביות ופתיחות.

חדר שינה
רועי אבלו פיה
פינת אוכל
רועי אבלו פיה
סלון ויציאה לגינה בבית משפחת אבולעפיה
רועי אבלו פיה

בעיצוב הבית נעשה שימוש בצבעים בהירים המשלבים משחקים של לבן ואפור, הנחשבים לכאורה לצבעים קרירים, אך בעיצוב הנוכחי מוסיפים לאווירת הבית החמימה -  גג רעפים אפור שסביבו קורות עץ צבועות בלבן, חיפוי לבני סיליקט בגוון לבן אפרפר, פרגולה הכוללת עמודים מחופים באבן עם קורות עץ לבנות, וריצוף בתוך הבית של גרניט פורצלן דמוי אבן בגוון אפרפר, במשחק גדלים משתנים של האריחים. רועי, בעל הבית, הוא בחור יצירתי במיוחד וחובב צילום, ולכן שובצו בחדר השינה מקבץ תמונות מרשימות שצולמו על ידו, ובנוסף הוא צבע את החדרים בעצמו והעניק להם צבעוניות מעניינת.

משרד 'נילי חביב אדריכלות ועיצוב פנים' מתמודד עם אתגרים תכנוניים, אילוצים טכניים ומגבלות שטח, בשילוב עם ראייה עיצובית ואמנותית מפותחת, ליצירת סינרגיה מושלמת בין עולמות האדריכלות ועיצוב הפנים. נילי חביב מספקת ללקוחותיה את כל שרותי האדריכלות ועיצוב הפנים במקום אחד, מתוך מעורבות מלאה בכל שלבי הפרויקט, תוך התאמה מוחלטת לצרכי הלקוח, לתקציב וללוחות הזמנים. בתהליך התכנון ועיצוב הפנים רואה נילי לנגד עיניה ולפני הכול את הלקוח, דרך בניית פרוגראמה תכנונית מקיפה ומפורטת, הכוללת מעל 100 שאלות המתחקות אחר אורח חייו, צרכיו וחלומותיו, עד הרזולוציות הדקות ביותר. כדי להמחיש עבור הלקוח את הדינאמיקה המורכבת בין חללי החוץ והפנים, נעזרת נילי בהדמיות ובעזרים תלת ממדיים, דרכם ניתן להעביר ללקוח את תחושת היחס בין החללים, צורתו החיצונית של המבנה ואופן ההעמדה על המגרש, כדי להפוך אות הלקוח לשותף מלא בתהליך, וכדי שיוכל בעצמו לדמיין את החלל ולהבין את אופי המבנה. כל אחד מעשרות הבתים שתכננה נילי חביב אינו דומה למשנהו, ויותר מאשר מבטא את שפתה האדריכלית ותפיסת עולמה העיצובית, הוא מבטא את אופיים ומהותם של הדיירים המתגוררים בו, או כפי שהיא מתארת: "מבחינתי הלקוח הוא הבורא של היצירה. אנחנו כאדריכלים לא מולידים את הבית אלא רק מיילדים אותו מתוך בטנו של הלקוח. אנחנו רק שופר, כי בכל בית צריך להימצא ה'אני' של המתגורר בו ולא של האדריכל".

לאתר 'נילי חביב אדריכלות ועיצוב פנים'>>

לעמוד הפייסבוק>>

חזרה למדור>>