רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סביבת עבודה חדשנית ומפתיעה בבניין החדש של SAP

לכתבה
הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAPיואב פלד

עובדי המרכז הישראלי של ענקית התכנה SAP עברו לאחרונה למשכנם החדש, מבנה שתוכנן כולו במיוחד עבורם מהיסודות ועד לבדים העוטפים את הספות, מחלוקת החלל ועד לאבזור שולחן העבודה

אם אתם נוהגים לנסוע על כביש תל אביב - חיפה הישן באזור צומת רעננה, כנראה שיצא לכם לראות את המבנה החדש שמשקיף על הכביש, מבנה ריבועי בעל קירות מסך מזכוכית ורפפות בגימור דמוי עץ שביניהן מפתחים ענקיים בצורת בועות במראה טבעי ואורגני. המבנה תוכנן על ידי אבנר ישר אדריכלים ועל עיצוב הפנים הופקדה אדריכלית אורית אברמוב ממשרדו של אדריכל רם גולדברג, שעיצב את כל משרדי החברה עד כה ושיתף פעולה בפרויקט זה עם המותג וקסמן ריהוט משרדי, שמתמחה בריהוט משרדי יוקרתי ובסביבות עבודה יצירתיות. את מתחם ה Executive Innovation Center (מתחם הלקוחות והמבקרים) עיצבו חברת BREEZCREATIVE אשר עבדו גם כן בשיתוף פעולה צמוד עם המותג וקסמן ריהוט משרדי לאורך הפרויקט.

הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
יואב פלד

"מעט מאוד חברות הייטק מקבלות הזדמנות לבנות לעצמן בניין. רוב הארגונים שוכרים נכסים בנויים ומסתפקים בהתאמות שלרוב נשארות ברמת עיצוב די סטנדרטית. כאן הייתה לחברה הזדמנות לתכנן את הבניין מהמסד ועד הטפחות ולתפור חליפה אישית, לנו כמעצבים ניתנה  הזדמנות ליצור משהו שונה שיהיה מותאם באופן ייעודי לארגון" מפרט גולדברג, אשר ליווה את הפרויקט במשך ארבע שנים, משלב התכנון ועד האכלוס. המבנה משתרע על פני שש קומות רחבות, כ-2,500 מ"ר בכל קומה, ביניהן מחברים חללים ציבוריים רחבי ידיים עם גרמי מדרגות המשקיפים החוצה דרך החלונות המעוגלים. החללים הללו תוכננו כסלונים ועוצבו באווירה ביתית, הם הוגבהו על במות מחופות בפרקט וכל "סלון" אובזר בריהוט שונה "לכל חלל כזה הותאם ריהוט ייחודי לו שכלל גם ספות וכורסאות מפנקות, וכן ריהוט ייחודי לעבודה פרטנית הדורשת ריכוז, כל זאת על מנת ליצור אווירה שמעודדת חשיבה יצירתית, ומאפשרת צורות ישיבה שונות לשיחה ולעבודה, בצוות או לבד" מסבירה מיכל וקסמן מנכ"לית חברת וקסמן. "החללים הללו יוצרים פלטפורמה המשלבת בין פנים לחוץ, שייכות לארגון ואווירה ביתית ומעודדים מפגש, שיח ושיתוף פעולה" היא מוסיפה.

הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
יואב פלד
הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
עוזי פורת
הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
עוזי פורת

לאתר חברת וקסמן ריהוט משרדי>>

אחת מהדרישות של חברת SAP היה לתכנן בניין אקולוגי שיעמוד בתקן ירוק, בהתאם נבחרו חומרים טבעיים שמחברים את הבניין לסביבתו, תוכננו אלמנטים להצללה שיחד עם זאת מאפשרים כניסה של אור טבעי רב לפנים המבנה, שולבו הרבה צמחים למראה מרענן ונבחרו רהיטים מחומרים ידידותיים לסביבה. הכניסה המרשימה למבנה חושפת חלל מרווח ומואר, דלפק הקבלה עשוי מעץ ומבטון בהשראת לוגו החברה ודלפק קומה 5 מעוצב עם רקע אריחים החתוכים בדוגמת בועות בהשראת תכנון המבנה, שניהם עוצבו על ידי חברת ביומדיה ויוצרו באופן מיוחד לפרויקט על ידי חברת וקסמן.

הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
יואב פלד

מתוך מחשבה על דרך העבודה העכשווית וכן על הצרכים העתידיים של חברה בסדר גודל שכזה, תוכננו חללים רבים, בגדלים שונים, באופן שמאפשר גמישות ודינמיות. בקפיטריה למשל שולבו תאים בנגרות מיוחדת שהותאמה לפרויקט, לצד כיסאות צבעוניים מעוצבים, הרצפה רושתה כולה בתשתית חשמל וכך במקרה הצורך ניתן יהיה לשנות את העמדת הריהוט בחלל ולהשתמש בו לצרכי עבודה. בנוסף, תוכננו חללים משותפים רבים לרווחת העובדים, כמו חדרי אוכל, מתחם הדרכה, מתחמי אירוח, חדר כושר, אודיטוריום ואזורי פנאי ומנוחה.

הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
עוזי פורת
הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
יואב פלד
הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
יואב פלד

"בעיצוב המבנה והפנים יצרנו אלמנטים גאומטריים שמשתנים מחלל לחלל, מאזור לאזור, אין שום רהיט שחוזר על עצמו. הובילה אותנו תפיסה אקלקטית שיצרה בסופו של דבר מראה א-פורמלי ונעים" מסביר גולדברג. חללי הפנים יצירתיים ומעניינים וכל אחד מהם שונה ממשנהו באופן היוצר סביבת עבודה מרעננת. כחלק מאפיון צרכי החברה תוכננו מעל ל-100 חדרי ישיבות בגדלים שונים ובעלי פונקציונאליות שונה ופתרונות ריהוט שונים, החל מחללים שהותאמו לישיבות צוות קטנות של ארבעה עובדים, דרך חדרים גדולים יותר ל-20 איש ועד לחדרי ישיבות רב תכליתיים, בהם תוכננו שולחנות מתקפלים הנעים על גלגלים ומאפשרים לחבר בין שלושה חדרים נפרדים לחדר אחד גדול רב שימושי. כל חדרי הישיבות המרכזיים/הגדולים פונים לחלל המרכזי בעזרת קירות זכוכית אשר בולטים במישורים שונים.
בקומת הקרקע תוכנן אזור ייצוגי ומהודר למפגשי בכירים, אשר כולל חדרי ישיבות, Demo I Accelerator ,Launch בה שולבו מסכים עבור מצגות ומולם כורסאות נוחות עם משטחי כתיבה.

הבנין החדש של המרכז הישראלי של חברת SAP
עוזי פורת

קבוצת מיקוד של עובדי חברת SAP שיתפה פעולה עם גולדברג וחברת וקסמן על מנת לתכנן עמדת עבודה יעילה, נוחה ומותאמת אישית. תהליך של סיעור מוחות משותף הוביל לתכנון של עמדות עבודה ניידות, אותן ניתן להזיז בחדר לפי הצורך ולייצר סביבת עבודה גמישה המאפשרת עבודה שקטה ופרטנית לצד שיתוף פעולה בין חברי הצוות. "המחשבה הייתה לייצר סביבה שתאפשר היום לעבוד בצורה מסוימת ומחר אחרת, היום העמדה תתמוך בעבודה הדורשת ריכוז ומחר העמדה תתאים לעבודת צוות" מסבירה מיכל וקסמן. שולחנות העבודה תוכננו על גלגלים ולהם הותאמו מחיצות מודולריות שניתן להזיז מצד לצד באופן עצמאי על ידי המשתמש לפי מיקום השולחן, המחיצות עוצבו בגוונים שונים ומייצרות חלל עבודה צבעוני וצעיר. כל עובד קיבל סט אביזרים אישי, הכולל בין היתר וו לתליית התיק, מתקן לאזניות, מנורת שולחן אישית ועוד, ולכל חלל עבודה הותאמו לוחות מחיקים, מתלים למעילים וכל האביזרים הדרושים לסביבת עבודה נעימה עם מחשבה מוקפדת, עד הפרט האחרון.

לאתר חברת וקסמן ריהוט משרדי>>

חזרה למדור>>