להתאהב עד מעל הים

באשתו הוא התאהב בתוך שניות, אבל הבחירה בכל פרט לפנטהאוז החלומות של משפחתו ארכה הרבה יותר. מעצבות סטודיו "הדליין - קווים של מחשבה" עיצבו פנטהאוז קלאסי מעל הים בראשון לציון המגשים את כל החלומות של בעליו

לימור קלר
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גוונים חמים בסלון בהתאמה לרצפת השיש
גוונים חמים בסלון בהתאמה לרצפת השישצילום: גלעד רדט

בחירת בת זוג לחיים יכולה לקרות תוך שניות, כשניצוצות עפים באוויר וההתאהבות כובשת את הלב, אבל בחירת חומרים ופרטים לשיפוץ של בית החלומות יכולה לקחת הרבה יותר, כפי שחווה בעל פנטהאוז בראשון לציון. "ברגע שראיתי את אשתי, התאהבתי וידעתי שזו בחירת ליבי, אבל בשיפוץ התלבטתי על כל פרט הכי קטן במשך שעות", סיפר משועשע למעצבות הפנטהאוז שנבחרו לעצב את ביתם.

לבני הזוג, בשנות ה-40 לחייהם, שלושה ילדים בגיל צבא, תיכון ויסודי. לפנטהאוז הצמוד לחוף הים חמישה חדרים. גודלו 168 מ"ר ויש לו מרפסת בת 45 מ"ר. חלומם היה לעצב "בית שונה מכל מה שרואים במגזינים", משום שלא התחברו לבתים לבנים וחיוורים. "הם חלמו על בית קלאסי עשיר, והדרישות היו לעצב בית מאוד מפואר, המכיל את כל המגמות הטכנולוגיות החדישות והמפנקות ביותר", אומרות המעצבות בלה בן דבר ועינת בר און לטי מסטודיו "הדליין - קווים של מחשבה".

לוח שיש מואר באי במטבחצילום: גלעד רדט

מקסימום יצירתיות

תהליך התכנון ארך כחצי שנה וכלל דיוק סגנוני והבנה מלאה של בני הזוג. כשהדברים התבהרו, החל יישום טכני של כל ההבנות לתוכנית בנייה. לאחר ששולבה גם הדמיה ריאליסטית לכל חדר ופרט החל שלב הבנייה בשטח. "בשיפוץ הושקע כסף רב", מציינות המעצבות, "נבחרו החומרים הטובים ביותר והפריטים היוקרתיים ביותר. הריהוט והדלתות הוזמנו מאיטליה בייבוא אישי, וכל פריט בבית בוצע בדייקנות ובתשומת לב מרבית".

מבואה מרווחת מכניסה את הבאים לדירה דרך דלת גדולה ורחבה, שמצידה הפנימי מחופה בעץ אגוז אמריקאי, כחלק מחיפוי הקיר האלכסוני ודומיננטי המשלב פסי פליז ותאורה. הדלת נפתחת לאזור הציבורי של הבית, שמקושט בחלונות גדולים הממסגרים את אמנות הטבע והים בחוץ. מכל חלון באזור זה רואים את הים, והתחושה מרוממת את הרוח והנפש לאורך כל שעות היום. גם פינת האוכל והמטבח נראים מהכניסה, המטבח המודרני עשוי זכוכית שחורה של חברת POLIFORM, ויש בו אי גדול ורחב המחופה באבן גרניט לומיקס מוארת. פינת אוכל משיש שחור "סהרה נואר" (התואם את הקנט בריצוף), שנראה כמרחף הודות לרגל ברזל "מאווררת", מעוטרת במעוינים. עיטור זהה חוזר על עצמו בתיפור כיסאות האוכל ובכריות הסלון.

היציאה מהסלון למרפסת המשקיפה ליםצילום: גלעד רדט

"קיבלנו יד חופשית לבחור את החומרים ולעבוד איתם, מה שיצר פרויקט מעניין ומאתגר. היצירה מאפס והבאת החומר אלינו אפשרו לנו לעשות את המקסימום ללא תכתיבים ואילוצים. זהו אומנם פורמט עבודה קשה יותר, אך מאוד מספק", אומרות המעצבות. "האי, למשל, נבנה מלוחות שיש מוארים. כדי שתהיה אופציה להחליף את הגוף המאיר, יצרנו עם חברת השיש פרט המאפשר הרמה של הכיור ושל משטח העבודה. כל זה במטרה ליצור יחידה מוארת שלמה ללא אזורים חשוכים".

מימין לכניסה נפרס סלון רחב ידיים, נוח ומזמין. ספה מבד קטיפה בגוון כחול עמוק מחקה את הים. הספה משולבת במשענת זרוע מעץ ובמשענת זרוע משיש קוורץ מואר. גם שולחן קפה מחופה בעור בגוון כחול ומעל מונחת מראה כהה. שתי כורסאות בהירות מסתובבות תוחמות את הסלון ומאפשרות שיח עם שאר האזורים בבית. את כולם מאגד שטיח רחב ידיים ממשי, המעוטר בצורות גיאומטריות ובגוונים חמים התואמים את רצפת השיש הייחודית "סילבר רודס" שהונחה בפריסת BOOK MATCH. גווניהם הרכים של אריחי השיש העשיר מהווים מצע ורקע לכל ההתרחשות מעליו. הדיוק בפרטים לא מסתיים כאן, שכן בריצוף נשתלו פסי "סהרה נואר" ו"אמפרדור דארק" בחיתוך לייזר. תפקידם לתחום אזורים ולהוות קווי מתאר שמסתלסלים זה בזה במסדרון ומובילים לחדרים הפרטיים. מהסלון יוצאים למרפסת רחבת ידיים המשקיפה לים. היא חופתה בדק טיק ונשתלה בה צמחייה. את זמנה של המשפחה בחוץ מנעים מטבח חוץ גדול עם גריל, כיור, מקררים ואפילו פיית סודה קרה.

הכורסאות הבהירות בסלון מאפשרות שיח עם שאר האזורים בביתצילום: גלעד רדט

מפואר ומפנק

בחזרה לבית, המסדרון מוביל לחדר רחצה כללי, המחופה באבן קלקטה קובלנו. הדלתות מחופות בעור, ומהצד הפנימי הן מראות. יש בהן סנסור שמדליק את האור כשפותחים אותן בלילה, והידיות משולבות בשיש התואם את הריצוף ואת חיפוי הקיר.

חדר השינה של ההורים עוצב בסגנון מפואר ומפנק כשל בית מלון 5 כוכבים. המיטה בגודל קינג סייז עם ראש שהוזמן מאיטליה. מאחורי ראש המיטה תאורת אווירה המאירה על חיפוי טפט משי בעבודת יד שהוזמן בעיצוב מיוחד מהונג קונג. קיר ארונות שקוף למחצה מאפשר הצצה לבגדי המותגים התלויים בו. בצמוד חדר רחצה גדול בחיפוי שני גוונים קלאסיים של שיש. כמו בכל חללי הבית, גם כאן התאורה נשלטת על ידי מערכת חשמל חכם, ולכך מצטרפים חימום תת רצפתי ומחממי מגבות סמויים בקירות למקסימום פינוק.

חדרי הילדים עוצבו לפי בקשתם. לחיילת תוכנן חדר מפנק עם מיטה זוגית של FLEXFORM וראש מיטה רך ובו בד בגוון ורוד עתיק ופסי פליז. וילונות חשמליים מעטרים את החדר, וארונות בנגרות אמן המשלבים תאורה ניצבים על רצפת פרקט לבנה. בחדר הילדה הקטנה חופו הקירות בטפט ורדרד, ולנגרות האמן נבחר גוון אבן, שיוצר שילוב צבעים רך ונעים. שתי מראות עגולות ומרחפות יוצרות תחושה שהחדר גדול יותר מכפי שהוא באמת. הבן קיבל סוויטה משלו וחדר רחצה צמוד המחופה שיש שחור ודרמטי.

חדר שינה בעיצוב מפואר ומפנקצילום: גלעד רדט

"הטיפ הטוב ביותר שאנו יכולות לתת הוא להקשיב ללקוח ולנסות להגשים את החלומות והרצונות שלו, כי בסופו של דבר הוא זה שיתגורר בבית, והתחושות שלו הן החשובות. שילוב המקצועיות שלנו עם הצרכים החלומות והמאוויים של הלקוחות יוצרים את הבית המושלם עבורם", הן מסכמות את התהליך.

"הדליין - קווים של מחשבה" הוא סטודיו בוטיק לאדריכלות ועיצוב, שהקימו בלה בן דבר, מעצבת פנים בעלת תואר ראשון בעיצוב b design ותואר שני בעיצוב משולב m.design, ועינת בר און לטי, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים. הסטודיו מתמחה בתכנון ועיצוב דירות יוקרה, בתי מגורים, מלונות ומשרדים. 054-426-5225

לאתר הדליין - קווים של מחשבה