רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סיור קולינרי מסביב לעולם בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר

לכתבה

גם אם לא מחכה לכם חופשה באופק, תוכלו להתנחם בידיעה שאפשר למצוא נודלס סיניים לצד פסטות איטלקיות וקובה עיראקית תחת קורת גג אחת

אחד ההיבטים החשובים ביותר בכל נסיעה לחו"ל הוא האוכל. ארוחות הן האירוע המרכזי בכל חופשה, סקרנות קולינרית היא זו שדוחפת אותנו פעמים רבות להזמין כרטיס טיסה, ואת טעמה של מנה חדשה ומרתקת לא שוכחים במשך זמן רב. יריד האוכל של דיזנגוף סנטר, על כל דוכניו, נותן לכם את האפשרות לטעום עולם, בהרבה פחות מ-80 יום. בנוסף, בימי חמישי, בין השעות 18:30-21:30, מוצע בשוק האוכל דיל משתלם במיוחד של מנת אוכל ובירה במחיר 25 שקלים. הכתבה הבאה תציג 10 מטבחים מרחבי העולם, מהם ניתן ליהנות בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר.

*
חזרו
למעלה

» דיזנגוף סנטר - לכל האירועים והכתבות
» שוק האוכל של דיזנגוף סנטר - לכל הפרטים
» בלי לשבור את הראש - מתנות בפחות מ-100 שקלים 

עדן פרג'

1 | אוכל פולני-יהודי

למטבח הפולני קווי דימיון למטבחים הסלביים מהמדינות השכנות והוא הושפע רבות ממטבחי מזרח אירופה. המנות הפולניות מתבססות בעיקר על בשר, כרוב, תפוחי אדמה, תפוחים ושזיפים, ודגנים דוגמת הכוסמת. המטבח הפולני כרוך בזה היהודי, וכולל מנות רבות ממקורות יהודיים החל בגפילטע פיש וצו'לנט וכלה במנות כמו הגולבקי – עלי כרוב ממולאים בבשר טחון ואורז ולביבות תפוחי אדמה מטוגנות. מימי נפילת הגוש הסובייטי ועד היום ישנה חזרה הדרגתית לעושר הקולינרי, כשבשנים האחרונות תנועת הסלואו פוד צוברת פופולריות. בין המנות המוכרות אפשר למצוא "ביגוס" – כרוב כבוש עם חתיכות בשר ונקניקים (דומה לשוקרוט) וחלודניק – מרק סלק קר עם מלפפונים ושמיר.

איפה תמצאו אוכל פולני-יהודי בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: בדוכן היהודי של מוטי תוכלו להתענג על מיטב הקולינריה היהודית-מזרח אירופאית עם מנות של טשולנט אשכנזי קלאסי עם שלושה סוגי שעועית, תפוחי אדמה ובשר; אלזלך – צוואר הודו ממולא במילוי קישקע (קמח, שומן בקר, תבלינים ובצל); יאפצ'ק – קוגל תפוחי אדמה עם בשר בקר; קוגל אטריות ירושלמי; קלאסיקות מזרח אירופאיות נוספות כמון גפילטע פיש, רגל קרושה, קרעפלך במילוי בשר עוף, וחריין (חזרת) שמוכנת מראש ונמכרת בקופסאות סגורות. בנוסף, אם תלכו בעקבות הריח אל דוכן האוכל הביתי של גולדי ועדי תגלו לעטקס זהובות וריחניות.

עדן פרג'

2 | אוכל טריפוליטאי

במטבח הטריפוליטאי, שמגיע מבירתה של לוב, מורגשות השפעות ערביות ואיטלקיות, מהתקופה שבה לוב נשלטה על ידי איטליה - מה שניכר במיוחד בפופולריות של המקרוני במדינה. המטבח הטריפוליטאי מתבסס בעיקר על שמן זית, תמרים ודגנים. בין המאכלים הנפוצים ביותר אפשר למצוא בזין, בצק שעשוי משעורה ומוגש עם ביצים, תפוחי אדמה ורוטב מכבש, בצל ותבלינים כמו כורכום ופפריקה, ושורבה - מרק חריף עם כבש וירקות.

בקרב יהדות טריפולי אפשר למצוא מטעמים שהוכנו בחגים כמו צ'רשי דלעת שמוגש בארוחת ראש השנה, בסיסה – תערובת מתוקה של תמרים, שקדים וסוכר עם תבלינים שנאכל בראש חודש ניסן, ועוגיות המקרוט מסולת במילוי תמרים או הדבלה המטוגנת ומצופה בסירופ סוכר שהוכנו לפורים.

איפה תמצאו אוכל טריפוליטאי בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: בדוכן האוכל הטריפוליטאי "גואטה" תוכלו למצוא מנות שמזוהות עם המטבח הטריפוליטאי, בהן מפרום – תפוח אדמה במילוי קציצת בקר; טבחה סלק – קדירה של שעועית, בשר ותפוח אדמה בציר עלי מנגולד; בסטיל – לביבה מפירה תפוחי אדמה עם נתחוני חזה עוף והמון בצל מטוגן; וכמובן, חריימה – דגים מבושלים ברוטב עגבניות, פפריקה ושום. הטבעונים ישמחו לגלות שהדוכן הטבעוני "הלוחש לסירים" מציע גם אלטרנטיבה עם מנת חריימה טופו טבעונית ועוקצנית.

עדן פרג'

3 | אוכל איטלקי

המטבח האיטלקי הוא אזורי באופן מובהק ומשקף מסורות קולינריות מקומיות עתיקות. המדינה מורכבת מ-20 אזורים ששומרים על ייחוד לשוני, תרבותי וכמובן קולינרי. בכל אזור, המנות מבוססות על התוצרת החקלאית הגדלה בו, והמתכונים מושפעים מהמיקום הגיאוגרפי: בדרום איטליה תמצאו תפריט בעל השפעות ערביות שנשען על שמן זית; במרכז איטליה ההררית אפשר למצוא מנות מבוססות על עגבניות, דגנים וערמונים, ואילו בצפון הקר ניכר שימוש רב יותר בחלב, חמאה ובשר. ארוחה איטלקית טיפוסית מתחילה במנת אנטיפסטי, עם ירקות או נקניקים שונים, ממשיכה במנת פסטה, ריזוטו או ניוקי, לאחר מכן מגיעה מנת דג או בשר עם תוספת ירקות ולסיום קינוח וקפה.

איפה תמצאו אוכל איטלקי בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: אתם יכולים לעצור ולומר "מאמא מיה" בדוכן האיטלקי, שם מוצעות מגוון מנות פסטה שונות, עם חמישה רטבים לבחירה; מנות ניוקי טבעוניות ברטבים מסקרנים של פסטו, בטטה ודלעת או עגבניות; לא פחות מתשע (!) סוגי לזניות צמחוניות שונות, כמו לזניית חצילים ופרמז'ן ולזניית עגבניות ומוצרלה; וכמובן מנת אנטיפסטי תוצרת בית לפתיחת הארוחה – ירקות שנקלים בחום גבוה, ללא שמן, בתיבול מלח ים ואורגנו טרי. בדוכן של פסטה מינטי מוגשות מגוון מנות רביולי כגון רביולי גבינות ורביולי בטטה ברטבים שונים של שמנת ופטריות, שמנת בטטה ורוזה; וחובבי הבולוז ימצאו כאן גם ספגטי בולונז וגם לזניה בולונז – לצד חמישה סוגי לזניה נוספים. מי שמעוניין באלטרנטיבה טבעונית ימצא אותה בדוכן "הלוחש לסירים" עם מנת ריזוטו פטריות או לזניה בולונז עם סויה.

עדן פרג'

4 | אוכל טוניסאי

המטבח הטוניסאי הוא תערובת מגוונת של טעמים שמייצגים את עברה של המדינה ואת מיקומה המרכזי בצפון אפריקה. בעוד שמטבחים משתנים מאזור לאזור, האוכל התוניסאי בכללותו משלב השפעות צרפתיות ואפריקאיות, וכולל שימוש רב בירקות וקטניות. מצד אחד נעשה שימוש בממרחים חריפים ועזי טעם כמו אריסה או סלט מרמומה (מטבוחה טוניסאית), ומנגד תיבול האוכל עצמו נעשה בעדינות באופן שמדגיש את טעם התבשיל.

הקוסקוס הוא מזון בסיסי במטבח הטוניסאי ומוגש עם דגים באזורי החוף או עם כבש וירקות באזורים הפנימיים של המדינה, לצד בריק מטוגן שאוצר בתוכו מילוי של תפוחי אדמה וביצה ופקיילה – תבשיל ירק שמתבשל לאורך זמן.

איפה תמצאו אוכל טוניסאי בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: בדוכן האוכל הטוניסאי של ניצה וגילה מוגשים תבשילים טוניסאים ביתיים וכשרים, כמו פקיילה ייחודית שאין להשיג בשום מקום אחר בעיר; פריקסה אמיתי מוגש בלחמניה בעבודת יד, עם צ'ירשי, טונה, תפוח אדמה, זיתים, אריסה ולימון כבוש; קוקלה – קציצת בשר וסולת עם כוסברה ותבלינים ברוטב אדום עשיר; מטבוחה בעבודת יד; וקוסקוס עם מרק ירקות עשיר ובו דלעת, גזר, כרפס, תפוחי אדמה, חומוס וקישואים.

עדן פרג'

5 | אוכל צרפתי

המטבח הצרפתי התפתח לאורך מאות גדושות בתהפוכות חברתיות, כלכליות ופוליטיות. האוכל המתובל והכבד של ימי הביניים הוחלף במטבח המודרני שהחל להתפתח כמאה לפני המהפכה הצרפתית. התרבות הקולינרית החדשה שמה דגש על תיבול ורטבים עדינים מבוססי חמאה ועל שיטות הכנה קצרות יחסית. באופן מסורתי בכל אזור בצרפת קיימות מנות ייחודיות שמבוססות על גידולים ותוצרת מקומית, בהם גבינות ויין שמשחקים תפקיד חשוב במטבח הלאומי ונשמרים תחת החוקים הנוקשים של ה-AOC. בין הדוגמאות הבולטות אפשר למצוא את השמפניה מחבל שמפן, קממבר שמגיעה מנורמנדי וחרדל מדיז'ון.

איפה תמצאו אוכל צרפתי בדיזנגוף סנטר: בדוכן של מעדניית המלקטים בדיזנגוף סנטר תוכלו להצטייד בגבינות קשות מצרפת, דוגמת ברי, קממבר, סנט מור וגבינות טום שונות. דוכן ביס אנד קייק מציע מגוון קישים צרפתיים עם שילובים מנצחים של פטריות וכרישה, עגבניות מיובשות וגבינת עיזים, או מנגולד, רוקפור ואגוזים. מקום נוסף בו תוכלו להצטייד בקישים הוא דוכן פסטה מינטי, שם מוצעים, בין היתר, קיש תרד, קיש ברוקולי או קיש בצל. או לה לה.

עדן פרג'

6 | אוכל תימני

המטבח התימני הוא מטבח אזורי מגוון, עם ניואנסים שמשתנים מאזור לאזור. על אף שבכל אזור קיימים מאכלים ייחודיים, קיימות מספר מנות האופייניות למטבח התימני כולו, בהן מרק בשר עם ירקות, תפוחי אדמה ואורז, פיתה מהטאבון ומטבל חילבה. המטבח התימני שאנו מכירים הגיע לארץ עם עליית יהודי תימן. מלבד אינספור וריאציות על קמח ומים, אפשר למצוא מרכיבים בסיסיים כמו החוויאג' – תערובת תבלינים שכוללת כורכום, הל, כמון וכוסברה ובה מתבלים מרקים, ומנות כמו מרק ביידה עם ביצה, ג'עלה -תערובת פיצוחים ודגנים, והריש – מאפה קדרה מבורגול וסולת שנהוג לאכול בסוף צום.

איפה תמצאו אוכל תימני בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: אם בפחמימות חשקה נפשכם, בדוכן של אביבה תוכלו לטעום מלאווח "משודרג" (כהגדרתה של אביבה) שמוגש עם תוספות לבחירה של חומוס, טחינה, עגבניות, חמוצים, ביצה, חריף ופטרוזיליה. הסוד של המלאווח של אביבה טמון בבצק שמוכן ללא שמן, מה שגורם לו להבליט טעמים מתקתקים יותר. בדוכן הג'חנון תמצאו את המאפה המושלם לבוקר שבת, מוגש לצד סחוג ורסק עגבניות טרי.

עדן פרג'

7 | אוכל פרסי

המטבח הפרסי מגוון מאוד, משופע בירקות, פירות ועשבי תיבול טריים. מבחינה היסטורית, הוא הושפע מהמטבח ההודי, הטורקי ומזה של מרכז אסיה. מרכיב בסיסי במטבח הפרסי הוא האורז על זניו השונים, שהפך ממצרך יקר שגדל בעיקר בצפון איראן, לכזה שנפוץ בכל בית. גם באיראן המנות משתנות מאזור לאזור – מהאוכל המתובל והחריף בדרום, דרך המטבח הכורדי ששולט במערב (גבול טורקיה ועיראק) עד אזור אזרבייג'ן בצפון, בו נעשה שימוש רב בבשר, חמאה ולימון במנות כופתאות שונות. בקרב יהודי איראן נפוץ מרק הגונדי – מרק עוף עם כופתאות מבשר טחון שמוגש עם אורז.

איפה תמצאו אוכל פרסי בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: בדוכן שחרזאד תוכלו להתענג על מנות פופולאריות מהמטבח הפרסי – כולן ללא גלוטן! בין המנות המוצעות: חורשט סבזי; חורשט בדמז'ן – תבשיל שעועית ירוקה, בשר עגל וחצילים, ברוטב עגבניות; גונדי ברנז'י – קציצות בשר עם אורז ועשבי תיבול; גונדי נוחודי - קציצות עוף עם חומוס והל; מגוון מנות אורז שונות כמו אושפלאו; ומגוון אופציות טבעוניות כמו אורז אפונה ושמיר; אורז שעועית, גזר וקינמון ואפילו חמין טבעוני. נראה אתכם לא עוצרים לטעום.

עדן פרג'

8 | אוכל דרוזי (לבנוני/סורי)

מוצאו של המטבח הדרוזי בארץ הוא בסוריה ובלבנון. זהו מטבח עונתי בו נעשה שימוש רב בעשבי תיבול ובתבלינים כמו סומק, הל, ציפורן וקינמון. הפיתה הדרוזית שנאפית על סאג' היא המאכל הבסיסי ביותר, ואף לאנה וזיתים הם מצרכים בסיסיים שנאכלים לאורך כל השנה. בין המנות המוכרות ביותר במטבח הדרוזי אפשר למצוא עלי גפן ממולאים, ירקות או כיסוני שישברק ממולאים בשר מבושלים ביוגורט, פטאייר ממולא במגוון מילויים, מנסף עם אורז, בשר וצנוברים, תבשילי פריקי ובורגול וסלט טאבולה. משקה דרוזי פופולרי הוא המאטה המבושל בפינג'אן, שהגיע לאזור הלבנט עם מהגרים מארגנטינה.

איפה תמצאו אוכל דרוזי בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: בדוכן הדרוזי תמצאו פיתה דרוזית עם לאבנה שאפשר לאכול על הדרך, או לארוז יחד עם מג'דרה, טאבולה ותבשיל חצילים על האש. גרסה נוספת לסלט טאבולה תמצאו בדוכן "הלוחש לסירים", ובה בורגול, רוקט, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, פלפל חריף, שמן זית ולימון.

עדן פרג'

9 | אוכל עיראקי

המטבח העיראקי עשיר מאוד בתבלינים, דוגמה לכך היא השימוש הנרחב בתערובת הבהרט שכוללת מעל 15 תבלינים שונים. אורז הוא עוד אבן יסוד חשובה במטבח העיראקי ומוגש בשלל וריאציות – החל מאורז לבן, דרך הקיצ'רי שמשובץ בעדשים ומתובל בשום וכמון, וכלה בתבשיל טבית עם בשר (הגרסה העיראקית לחמין). בין המנות העיראקיות האהובות והמוכרות בארץ אפשר למצוא את מגוון ממולאים – החל בירקות ועלי גפן וכלה באינספור סוגי קובה, הערוק, וכמובן הסביח.

איפה תמצאו אוכל עיראקי בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: שוק האוכל של דיזנגוף סנטר מתהדר בדוכן שמוקדש כולו לאוכל עיראקי, בו ניתן לטעום ממבחר רחב של מנות, בהן קובה סלק או עגבניות, קציצות פרסה, טבית, קציצות בקר ברוטב עגבניות, ועוד.

עדן פרג

10 | אוכל מרוקאי

מיקומה של מרוקו על נתיבי מסחר בין אפריקה לאירופה, האקלים ומגוון הגידולים החקלאיים הפכו את המטבח המרוקאי, שעוצב בהשפעות אפריקאיות, ים תיכוניות, ברבריות, ערביות ויהודיות, לעשיר. היות שפירות הדר ועצי זית גדלים במרוקו, מטבח זה עושה שימוש נרחב בלימון כבוש ובשמן זית. הקוסקוס והלחם הם מרכיבים בסיסיים בארוחות, ואליהם מתווספים בשר בקר וכבש או דגים. כל ארוחה נפתחת בסלטים חמים וקרים, דוגמת ז'עלוק, סלט גזר חריף או סלט ברבה (סלק).

איפה תמצאו אוכל מרוקאי בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: הדוכן המרוקאי שבשוק האוכל יכין אתכם היטב לסוף השבוע, עם מיטב הקלאסיקות של המטבח המרוקאי, בהן קוסקוס מרוקאי שמוגש לצד מרק ירקות עשיר; דג מרוקאי חריף שמוכן מפילה מושט; קציצות דגים ממושט וטונה טרייה ברוטב עגבניות פיקנטי; פרגית ממולאת בבשר בקר, צנוברים וחמוציות, ארטישוק ממולא בבשר בקר ומבושל ברוטב עשיר בכורכום; סיגרים במילוי בשר או תפוחי אדמה ועוד מנות ביתיות שישדרגו את ארוחת שישי.

עדן פרג'

11 | אוכל סיני

ממזרח למערב, ממטבח מלכותי למנות עממיות – קצרה היריעה מלפרט על כל המגוון שיש למטבח הסיני להציע. ניתן לחלקו באופן גס לשמונה מחוזות, שהמוכרים ביותר בהם הם הסצ'ואני עם אוכל חריף, דוגמת עוף קונג-פאו והקנטונזי המעודן שממנו התפתחו מנות סיניות-מערביות כמו עוף בשומשום, ואגרולים עם רוטב חמוץ-מתוק. מחוז נוסף שתרם רבות למטבח הסיני הוא מחוז קנטון, ממנו נפוצו הדים-סאם, כופתאות ממולאות שפירוש שמן הוא "נגיעות קטנות בלב". הכופתאות מאודות, מבושלות במרק או מטוגנות ומגיעות במגוון מילויים. 

ההבדלים העיקריים בין האזורים השונים לא מסתכמים בשיטות בישול אלא בעיקר באופן שילוב המרכיבים במנות. בבסיס הבישול נמצא עיקרון האיזון – חם וקר, חריף ומעודן, טרי ומשומר.

איפה תמצאו אוכל מקסיקני בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר: נטאקו, הדוכן המקסיקני בסנטר ייקח אתכם לסיבוב קולינרי קצר בין הטעמים העשירים של מקסיקו עם ארבעה תבשילים מפנקים מהם אותם אפשר לאכול על מצע טורטיה, אורז או נ'צ'וס. בין התבשילים תוכלו למצוןא: תבשיל עגל צעיר עם שעועית, עוף מפורק ברוט מולה חריף, עוף פאהיטה, ותשביל טבעוני של שעועית , תירס וירקות נוספים. את כל המנות ניתן לקבל עם כמה רטבים או ממרחים מסורתיים דוגמת גוואקמולה, סלסה, הבנרו או רוטב טומטיו. בנוסף, תשמחו לשמוע שבקרוב יוכנסו לתפריט מנות בוריטו. יש למה לצפות.

עדן פרג'

12 | אוכל מקסיקני

המטבח המקסיקני משלב אלמנטים לוקליים מסורתיים שמקורם בתרבות האצטקים ותרבות המאיה, יחד עם אלמנטים אירופאיים שהובאו למקסיקו על ידי הכובשים הספרדים ומהגרים. האוכל המקסיקני מתבסס על תירס ושעועית, ומאופיין בשימוש נרחב בתבלינים דוגמת פלפל צ'ילי, כוסברה, שום, בצל וקקאו. בין המנות המוכרות מהמטבח הזה תוכלו למצוא בוריטו – טורטייה ממולאת בתבשיל בשרי (הגרסה האמריקאית כוללת גם תוספות כמו פריחולס שעועית שחורה, גוואקמולה, סלסה, שמנת חמוצה, ועוד) או צ'ילי קון קרנה – נזיד בשר, שעועית ופלפלים חריפים.

איפה אוכלים גלידה תאילנדית בסנטר: וודאי תשמחו לדעת שדוכן walk and roll מביא את המנה המפנקת הזו אל שוק האוכל של דיזנגוף סנטר, ובו ישמחו להרכיב עבורכם את גלילי הגלידה התאילנדית המושלמת בעזרת מגוון תוספות מפנקות. הגלידה מגיעה בתצורה נוזלית ובשלושה טעמי בסיס: שמנת ושוקולד חלביים או וניל טבעוני. עליה מוסיפים שתי תוספות לבחירה, שמעניקות לה טעמים בולטים ומובחנים, ואז מתחילים בעבודה. אתם מוזמנים להגיע לדוכן ולחזות באופן הכנת הגלידה, חוויה בפני עצמה עוד לפני שהביס הראשון נוגע בשפתותיכם.

Jane Peimer

13 | אוכל תאילנדי

מה עוד לא נכתב על האוכל התאילנדי? כנראה שכלום. לכן, נתמקד דווקא בגזרת הקינוחים של המטבח האהוב והצבעוני הזה. התאילנדים ידועים באהבתם למתוק, אך הקינוחים התאילנדיים שונים מהמערביים, שכן אין תרבות אפיה ואין תרבות שוקולד. לכן, רוב הקינוחים התאילנדיים המסורתיים מסתמכים על שימוש בחומרי גלם מקומיים וטבעיים, כמו פירות, חלב קוקוס, טפיוקה ועוד. הגלידה התאילנדית הפכה לסנסציה מקומית בקרב תיירים באיי המדינה בשנים האחרונות ולכן אין זה מפתיע למצוא אותה גם בארץ. זוהי גלידה שמוכנת על גבי פלטה קפואה באמצעות שני שפכטלים, וגלילים דקיקים ואסתטיים ממנה מונחים בכוס, ומוגשים לסועד בר המזל.

איפה אוכלים גלידה תאילנדית בסנטר: וודאי תשמחו לדעת שדוכן walk and roll מביא את המנה המפנקת הזו אל שוק האוכל של דיזנגוף סנטר, ובו ישמחו להרכיב עבורכם את גלילי הגלידה התאילנדית המושלמת בעזרת מגוון תוספות מפנקות. הגלידה מגיעה בתצורה נוזלית ובשלושה טעמי בסיס: שמנת ושוקולד חלביים או וניל טבעוני. עליה מוסיפים שתי תוספות לבחירה, שמעניקות לה טעמים בולטים ומובחנים, ואז מתחילים בעבודה. אתם מוזמנים להגיע לדוכן ולחזות באופן הכנת הגלידה, חוויה בפני עצמה עוד לפני שהביס הראשון נוגע בשפתותיכם.