שנה חדשה מתחילה בשוק

ספר המתכונים של מיכל אנסקי, דלעות ערמונים מפתות, דבש איכותי ושמן זית כתית הם רק חלק ממארז חגי תשרי בשוק הנמל

תוכן מקודם בחסות שוק הנמל
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תוכן מקודם בחסות שוק הנמל
תוכן מקודם

ראש השנה בפתח וב-'שוק הנמל' שבנמל תל אביב שמחים להשיק מארז צבעוני - המאגד את מיטב התוצרת של יצרני הבוטיק והאיכרים של השוק, המתנה המושלמת לחגים הקרבים. המארז כולל תיק מעוצב מבד קנוואס ובו עותק של  'אוכל מהבית', ספר המתכונים של מיכל אנסקי- מבעלי 'שוק הנמל', צנצנת דבש ובקבוק שמן זית איכותיים של מותג 'אנשי הזית' וגם דלעות ערמונים ותפוחי עץ של החקלאים מכפר סירקין - 'האחים לוי'. את המארז ניתן יהיה לקנות  ולאסוף משוק הנמל, במחיר של 140 , ובמידה ואתם גרים באזור תל אביב, תוכלו אף להזמין את המארז אונליין,

בעמוד הפייסבוק או אתר הבית של 'שוק הנמל', בתוספת של 30 דמי משלוח. 

מרק עוף עם אטריות ביצים עבודת יד של סבתא חנה

מיכל אנסקי, יזמית ובעלים של שוק הנמל

אין בעולם מרק כמו המרק של סבתא שלי, חנה שהייתה מורה לחקלאות וגידלה ירקות ופירות בערוגות .

 כשמכינים אותו הוא ממלא את כל הבית בריח משכר של חג. במקפיא של סבתא שלי יש תמיד שקיות גדולות מלאות בו ואוכלים אותו אצלה בכל ארוחה, חורף וקיץ, בחגים ובימי החול. האטריות מתוצרת בית פשוטות כל כך להכנה והן טעימות אפילו יותר משקדי מרק וגם בריאות יותר. אני משתמשת להכנת המרק בכנפי עוף כי מתחבא בהן המון  טעם.”

חומרים:

5  גבעולי סלרי עם העלים

חצי צרור שמיר, חצי צרור פטרוזיליה, 1 שורש פטרוזיליה

10  כנפי עוף

4  שוקי עוף

1  גרון הודו

1  בצל לבן קטן

 4 גזרים

2  קישואים

5  תפוחי אדמה קטנים

1  קולרבי

מלח, פלפל טחון טרי

הוראות הכנה:

שוטפים היטב במים קרים את הכנפיים, השוקיים והגרון ומניחים אותם על עשבי התיבול.

מכסים הכול במים מינרליים או מים מסוננים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה שעה-שעה וחצי.

*אם אוהבים מרק בטעם מתקתק אפשר להוסיף בטטה.

מתכון לאטריות (לוקשן) למרק עוף

חצי כוס קמח תפוחי אדמה

חצי כוס מים

6  ביצים טרופות

מלח, פלפל

שמן לטיגון

הוראות הכנה:

מערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

מניחים כמה חביתיות אחת על גבי השנייה ומגלגלים אותן יחד לגליל שמן.

להזמנת מארז החג המיוחד של שוק הנמל – לחצו כאן