מתכוני בשר לחג

אחד הדברים המהנים ביותר בחגים השונים הוא באפשרות לשלב בהם ארוחה טעימה ועשירה, וליהנות ממנה עם המשפחה או החברים. אמנם לכל חג יש כמה מאכלים אופייניים משלו, אך יש כמה מאכלים, במיוחד כאלה הכוללים בשר, אשר תמיד משתלבים, בכל חג שהוא. אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם עם מנות מיוחדות, שאינם מסובכות מידי להכנה, מומלץ לעניין במתכונים הבאים.

תוכן מקודם בחסות ברק רום
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תוכן מקודם בחסות ברק רום
תוכן מקודם

בחירת הבשר למתכון

רגע לפני שאתם ממהרים את הקצבייה לרכוש בשר, שקלו איזו מנה בכוונתכם להכין. לכל מנה יתאים נתח אחר של בשר, מומלץ להתמצא מעט בנושא לפני הרכישה. יש נתחי בשר המתאימים יותר לצורך הכנת תבשילים הדורשים בישול ממושך, לעומת אחרים הדורשים צלייה קצרה. בשר מסוג אחר יתאים אם אתה רוצים להכין מנה הכוללת בשר טחון.

היכן לרכוש את הבשר

בשר מומלץ לרכוש טרי, למרות שמחירו יהיה גבוהה יותר מבשר קפוא. עדיף לרכוש את הבשר מקצבייה שאתם מכירים וסומכים על כך שהבשר הנמכר בה יהיה איכותי. אחד המקומות אשר מומלץ לרכוש מהם בשר הוא אטליז דהן. במקום נמכר בשר באיכות גבוהה, והוא כשר בהשגחת הרבנות.

צלי בקר – מנה מנצחת

צלי בקש ניתן להכין בכמה וכמה שיטות, ולהוסיף לו רכיבים שונים אשר יצרו רטבים עשירים. על מנת להכין צלי בקר הכולל רוטב של בצלים ופפריקה, לארוחה בת 4 מנות, תזדקקו למצרכים הבאים:

1 ק"ג צלי בקר, נתח מספר 6, חתוך לקוביות

3 בצלים קצוצים

חצי כף פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

3 כפות שום כתוש

שמן לצורך טיגון הבשר

מים לצורך הבישול.

אופן ההכנה: בשלב הראשון יש לטגן את הבצל והשום. לאחר מכן, ובמחבת אחרת, יש לטגן את הבשר אשר חתוך לקוביות. לאחר טיגון הבשר הוסיפו אותו לסיר בו טיגנתם את הבצל, ערבבו למשך כ- 6 דקות. בשלב הבא יש להוסיף לתערובת את התבלינים: פפריקה ופלפל. טגנו את כלל התערובת למשך 4 דקות. בשלב הבא יש למלא את הסיר במים, עד שכל הבשר כוסה לחלוטין. יש לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה. בתום הרתיחה הנמיכו את האש, והמשיכו בבישול של שעתיים. ניתן לבדוק מידי פעם את טעם התבשיל, ולהוסיף תבלינים בהתאם לצורך.

שוק טלה – מנה חגיגית

אחת המנות שיהפכו את שולחן החג שלכם לשולחן הדור ויפיצו ריח משגע. שוק עשוי בשר טלה בתוספת של תפוחי אדמה.

רכיבים: שוק טלה אחד קשור, תפוחי אדמה, בזיליקום, פטרוזיליה, 6 שיני שום, קליפת לימון מגוררת, חצי כוס שמן זית.

אופן ההכנה: ראשית חממו את התנור לחום של 250 מעלות. לאחר מכן טחנו במעבד מזון את כל רכיבי הרוטב. לאחר מכן מרחו את שוק הטלה עם תערובת הרוטב שיצרתם. הכניסו את השוק יחד עם תפוחי האדמה לתבנית אשר שימנתם במעוד מעוד. העבירו את התנור למצב צלייה, וצלו את המנה למשך של כ- 20 דקות. בתום הצלייה הנמיכו את החום בתנור למאה שמונים מעלות, והמשיכו לצלות את המנה עוד כשעה וארבעים.