סלמון טרי, קרם פרש וטוביקו ביצי דגים

שף ירון קסטנבוים ,יועץ קולינרי, שרונה מרקט | תוכן מקודם בחסות שרונה מרקט
תוכן מקודם
שף ירון קסטנבוים ,יועץ קולינרי, שרונה מרקט | תוכן מקודם בחסות שרונה מרקט
תוכן מקודם

מנה חגיגית ופשוטה להכנה. הסלמון, אשר כבוש שעה אחת, נותר חצי-חי אבל בטעמי "גרבד-לקס" קטיפתיים ונפלאים בחלל הפה


מתכונים שאסור לכם לפספס:


חומרים (ל-4 סועדים):


קרם פרש

טוביקו ביצי דגים

400 גרם סלמון טרי, נקי מעור ועצמות, שטוף במים קרים ומיובש בנייר סופג

500 גרם מלח גס

1/2 כוס דבש תמרים - סילאן

1 חבילת שמיר, שטוף, מיובש וקצוץ דק

1 כפית פלפל שחור גרוס

250 מל' קרם פרש או שמנת חמוצה של פעם 27% 3 כפות חלב 3% (רק במקרה של הקרם פרש)

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מלח גס ופלפל שחור גרוס

4 כפות טוביקו או 4 כפיות קוויאר סלמון

חופן "שערות" בצל ירוק מושרות במי קרח

4 כפות שמן זית



אופן ההכנה:


מפזרים חצי מכמות המלח במרכז צלחת. מורחים את נתח הסלמון משני צדיו בסילאן. מפזרים פלפל שחור ושמיר משני צדיו ומניחים על תלולית המלח.מכסים בשארית המלח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכבישה של שעה אחת. מוציאים מהמקרר, שוטפים במים, מייבשים בעזרת נייר סופג ושומרים בקירור.

מערבבים בקערה ושומרים בקירור (החלב מדלל מעט את מרקם הקרם פרש,ובמקרה של השמנת החמוצה, צריך רק לערבב למחית חלקה).


אופן ההגשה:


במרכז כל צלחת מורחים באופן שווה את תערובת הקרם פרש. פורסים את נתח הסלמון לפרוסות דקות ומסדרים על מצע הקרם פרש. מתבלים בלימון, מלח גס ופלפל שחור גרוס. מוסיפים ביצי טוביקו, בצל ירוק ושמן זית ומגישים.

למתכונים נוספים >>>

סלומון טוביקו