תפוחי גרנד סמית בסירופ הדרים, ערק ושמנת חמוצה של פעם

שף ירון קסטנבוים ,יועץ קולינרי, שרונה מרקט | תוכן מקודם בחסות שרונה מרקט
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שף ירון קסטנבוים ,יועץ קולינרי, שרונה מרקט | תוכן מקודם בחסות שרונה מרקט
תוכן מקודם

חומרים (ל-4 סועדים):


6-4 תפוחי גרנד סמית, קלופים, חצויים לאורכם ומגולענים

2 כוסות מים

1 כוס סוכר לבן

מיץ מלימון שלם סחוט טרי

מיץ מ-2 תפוזים וזסט מתפוז אחד

רבע כוס ערק

1 גביע שמנת חמוצה של פעם 28%

1 נשיקת מרנג שבורה לפירורים גסים



מתכונים שאסור לכם לפספס:


אופן ההכנה והגשה:


בסיר בינוני שמים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיץ לימון, מיץ וזסט תפוזים וערק ומבשלים כדקה. מוסיפים את חצאי התפוחים ומבשלים עד להתרככות כחמש-שבע דקות (זהירות, בשלב הזה יש להשגיח על בישול התפוחים כדי שלא יתרככו מדי וייעשו סמרטוטיים). מעבירים את השמנת החמוצה לקערת ערבוב ומערבבים היטב בעזרת כף.

מסדרים שני חצאי תפוחים בצלחת הגשה עם סירופ הבישול ובנדיבות. מניחים שמנת חמוצה ליד, מפוררים מרנג מעל ומגישים.



למתכונים נוספים >>>