תפוחי גרנד סמית בסירופ הדרים, ערק ושמנת חמוצה של פעם
חומרים (ל-4 סועדים):
6-4 תפוחי גרנד סמית, קלופים, חצויים לאורכם ומגולענים
2 כוסות מים
1 כוס סוכר לבן
מיץ מלימון שלם סחוט טרי
מיץ מ-2 תפוזים וזסט מתפוז אחד
רבע כוס ערק
1 גביע שמנת חמוצה של פעם 28%
1 נשיקת מרנג שבורה לפירורים גסים
מתכונים שאסור לכם לפספס:
>>> קבלו את הקינוח המושלם לראש השנה
>>> את ערב ראש השנה אתם חייבים להתחיל עם הסלט הבא
>>> המתכון שאף ארוחת חג אינה שלמה בלעדיו
אופן ההכנה והגשה:
בסיר בינוני שמים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיץ לימון, מיץ וזסט תפוזים וערק ומבשלים כדקה. מוסיפים את חצאי התפוחים ומבשלים עד להתרככות כחמש-שבע דקות (זהירות, בשלב הזה יש להשגיח על בישול התפוחים כדי שלא יתרככו מדי וייעשו סמרטוטיים). מעבירים את השמנת החמוצה לקערת ערבוב ומערבבים היטב בעזרת כף.
מסדרים שני חצאי תפוחים בצלחת הגשה עם סירופ הבישול ובנדיבות. מניחים שמנת חמוצה ליד, מפוררים מרנג מעל ומגישים.