רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

E

שירה עדן, תוכן מקודם | צילום: סרדין הפקות

הן קובעות מאיפה הקפה שלנו מגיע ואילו טרנדים עולמיים ימזגו אל כוסות הקפה שלנו בארץ. השנה האחרונה והמאתגרת הובילה אותן להצלחות, ליצירתיות ולהישגים מפתיעים. ביוזמת קפה עלית נפגשנו עם שמונה נשים מעוררות השראה בפרויקט מיוחד ליום האישה. בין השאר למדנו גם על מיזם More Than a Cup, שמובילה שטראוס קפה, המקדם חוות קפה בבעלות נשים ברחבי העולם.

כותרת וידיאו
טלי כהן

"היום חשוב לי לשתות קפה מפולים טריים"

טלי כהן

מנהלת מיזם Beanz café

Beanz café, המיזם הייחודי של שטראוס קפה, הפך כבר מזמן למותג נחשק, גם עבור צרכנים פרטיים וגם עבור בתי קפה מובילים. בשנה האחרונה, טלי כהן, מנהלת מיזם, למדה איך מנהלים מיזם בסדר גודל כזה מרחוק ותוך כדי הסתגלות מהירה למציאות חדשה, והבינה מה הצרכן הישראלי באמת צריך. בין לבין, היא ממשיכה להביא את התשוקה שלה לתוך העשייה ולא מוותרת על מציאת עוד ועוד חוות פולי קפה מרחבי העולם, המנוהלות על ידי נשים.

אמאני טאטור

"אני אוהבת להגיש את הקפה שלי באהבה רבה"

אמאני טאטור

בעלים ״אמאני קפה״

עוד מימיה בבית הספר חלמה אמאני טאטור חלמה לפתוח מקום משלה בעיר הולדתה, נצרת. כשחזרה לגור בעיר אחרי הפסקה של כמה שנים, חברה לקבוצת יזמים שהשקיעו באזור העיר העתיקה והשוק, ובעידוד המשפחה והחברים פתחה את "אמאני קפה", רגע לפני פרוץ הקורונה. את השנה האחרונה היא ניצלה כדי להתבונן במיזם שלה בעיניים אחרות ולהבין שלצד הקפה והאוכל היא בונה קהילה – וזה בהחלט השתלם לה. היא אוהבת את תרבויות ומנהגי הקפה השונים בארץ ודואגת שכל מי שיגיע לקפה שלה ירגיש מיד בבית.

איילת אופק

"אני יכולה להגיע לטעימת כ-200 כוסות קפה ביום"

איילת אופק

מנהלת תחום סנסורי קפה עלית

אילת אופק עוסקת באחד התחומים המרתקים בעולם הקפה: הסנסוריקה - חקר החושים בשילוב אומנות הטעימה. במילים אחרות, איך פרמטרים כמו צבע הקפה, הריח שלו ואפילו הרעש שמכונת הקפה מייצרת – משפיעים על החוויה של הצרכן. השנה האחרונה הצריכה אותה לשנות ולהתאים את שיטות העבודה למציאות העבודה מרחוק, והיא הצליחה לעשות את זה מבלי לאבד את היצירתיות ואת הקשר האישי עם העובדים. את הבקרים שלה היא פותחת בטעימות קפה עם פאנל "טועמי על" ומאמינה שבעתיד הקרוב כולם יתחילו לשתות קפה נייטרו ולדבר כמוה.

שירז רייפר

"נכנסתי לתחום כדי לחלוק את האהבה לקפה ולאירוח"

שירז רייפר

בעלים ומנהלת של HOC

שירז רייפר אהבה קפה מאז ומתמיד. אבל רק כשעברה להתגורר בהונג קונג עם בעלה, גילתה את עולם ה- Specialty coffee, מה שהתגלגל ללימודי וחקר תרבות הקפה ומאוחר יותר ל-HOC - אחד ממוסדות הקפה הבולטים כיום בתל אביב. בשנה האחרונה, בין סגר אחד לשני, היא מצאה את ההזדמנות להגשים חלום ישן - להביא לארץ ולהגיש ללקוחותיה קפה מבית מבית הקליה הדני La Cabra. את היום שלה היא מתחילה ב-5:00 באופן קבוע, שותה חמש כוסות קפה ביום וחולמת לפתוח מלון בוטיק קטן בו תמשיך לחלוק את התשוקה שלה לאירוח ולקפה.

יפית אברהם

"אני הכי נהנית מהתגובה של הלקוחות למוצרים שלנו"

יפית אברהם

מנהלת רכש בשטראוס קפה

גם אחרי 15 שנה בתחום, יפית אברהם, מנהלת הרכש בשטראוס קפה, עדיין מתרגשת כשהיא נתקלת בתגובות של לקוחות למוצרי החברה. שנת 2020 הייתה מלאה באתגרים והצלחות עבורה: היא התמודדה עם הזינוק בביקושים לקפה– וקשיי לוגיסטיקה חובקי עולם – לאורך תקופת הקורונה, ובקרוב יגיע למדפים מוצר קפה חדש, איכותי וייחודי, שמרגש אותה במיוחד. יפית מעידה על עצמה שרכשה את התשוקה לקפה איכותי יחד עם התפקיד, מקפידה להתחיל את היום עם קפה הפוך מפנק וצופה שבקרוב יותר ויותר ישראלים ילגמו אספרסו מפולים שנטחנים במקום – במטבח שלהם.

לאה ברסלב

"אני אוהבת לדבר עם לקוחות על טעמים וריחות"

לאה ברסלב

בעלים במשותף ומנהלת טחנת הקפה

סיפור האהבה של לאה ברסלב - בעלים במשותף ומנהלת טחנת הקפה בירושלים - עם קפה, התחיל בשיקגו. שם, למדה את כל מה שהיא יודעת על קפה מאבא ובן שהעניקו לה את ההזדמנות הראשונה שלה. התשוקה הזו סייעה ללאה להפוך את הלימונים שחילקה לה תקופת הקורונה ללימונדה: בזכות אתר אינטרנט חדש היא הצליחה להביא את החוויה של טחנת הקפה אל קהילת הקפה ואל האנשים שנמצאים בבית. היא מאמינה שהקהל הישראלי בוחר ליהנות מהטוב שבכל עולמות הקפה, מתחילה את היום עם קפה פילטר ותשמח לצלול עם כל אחד לשיחה על קפה.

מאיה לפידות

"באופן מוזר, אני חייבת תודה לתקופת הקורונה"

מאיה לפידות מטיאס

בעלת בלוג הקפה caffe-in

בחודש אוקטובר האחרון, עם טירוף הסגרים וילדים שנמצאים בבית רוב היום, מאיה לפידות מטיאס החליטה להפוך את הנסיבות להזדמנויות ופתחה את caffe-in - בלוג שמוקדש כולו לקפה ולקידום התחום בישראל. את הזמן הקצר שעבר מאז היא מבלה ביקורים בבתי קליה, בתי קפה ועגלות קפה, ומבינה שאם בעקבות פוסט שכתבה הגיעו עוד לקוחות ומבקרים לעסק מסוים, כנראה שעשתה את עבודתה היטב. בין לבין היא לא מוותרת על קפוצ'ינו בתוך וגם מחוץ לבית, ולא שוכחת את הרגע שבו הבינה שקפה זה בעצם עולם שלם.

נועה ברגר

"אני חושבת שתרבות הקפה כאן היא המגוונת בעולם"

נועה ברגר

דוקטורנטית לסוציולוגיה של קפה

שחור עם הל, קפוצ'ינו או קפה בשיטות פילטר למיניהן - נועה ברגר, דוקטורנטית לסוציולוגיה של קפה, תשתה כל כוס קפה שיש, העיקר הגיוון. היא גדלה בתל אביב, מתגוררת בפריז בשנים האחרונות וחיה את סצנת בתי הקפה מגיל צעיר, מה שהוביל אותה לחקור את ההיבטים הסוציולוגים של המשקה הפופולרי. בחודשים האחרונים חזרה ארצה ומיד נכנסה לסחרור של פעילויות מכתבות ועד לאירועי טעימות קפה דרך הזום. בין לבין, היא מקווה שתוכל להמשיך לספק חשיפה חדשה לטעמים, לידע ולנקודת מבט סוציולוגית לכל מי שתקוע בבית.

אישה בוחרת פולי קפה

טעמים עשירים בכוס האספרסו שלכם

על קו קולומביה-ישראל

הקפדה על איכות הקפה

מה אתם יודעים על כוס הקפה שאתם שותים? מהיכן הגיעו הפולים? ומה הסיפור של הידיים שגידלו, קטפו וייבשו אותו? שטראוס קפה מפעילה את מיזם More Than A Cup, שמסייע לאלפי נשים מגדלות קפה במדינות מתפתחות לחולל שינוי אמיתי בחייהן ובקהילה שלהן. רצינו לספר לכם על חוות הקפה בקולומביה בה גדלים פולי הערביקה מהן עשויה קפסולה 08 של קפה עלית. אתם מוזמנים למסע מדהים שמתחיל בדרום אמריקה ומסתיים בכוס הקפה שלכם

הכתבות המומלצות

הכתבות הנקראות היום באתר