טבעוני בטעם עולמי

תבשיל מסורתי מהמטבח ההודי, לפתן פירות יבשים מרוקאי, קארי ירוק ושייק טרופי בתיבול ישראלי. רעיונות למנות טבעוניות יצירתיות

ענת יפה
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
צ'אנה מסאלה חומוס תבשיל פיקנטי צילום ארכיון משפחת פושקרנה
ענת יפה
תוכן מקודם

צ'אנה מסאלה

חומרים

2 כוסות חומוס

3 כוסות מים

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

4 שקיקי תה

2 כפות שמן

1 בצל קצוץ

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות

1/2 כפית גרגירי כמון

1/2 כפית גרגירי אניס

2 עלי דפנה

8 גרגירי הל

2 מקלות קינמון

1 מסמר ציפורן

4 גרגירי פלפל שחור

1 כף רצועות ג'ינג'ר טרי

1 כף שום כתוש

1 כפית אבקת מנגו

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית גראם מסאלה

מיץ לימון

לקישוט: כף או שתיים כוסברה קצוצה או צ'ילי ירוק

אופן הכנה

משרים את החומוס בשלוש כוסות מים עם כפית אבקת סודה וכפית מלח למשך לילה שלם. לוקחים מטפחת קטנה או פיסת בד ובתוכה שמים 4 גרגירי הל, 4 גרגירי פלפל שחור, 2 מקלות קינמון וציפורן. קושרים את הבד כדי שהתבלינים לא יתפזרו בסיר הבישול. מבשלים את החומוס המושרה עם מטפחת התבלינים ושקיקי התה במשך כחצי שעה. מוציאים את שקית התבלינים ומסננים את החומוס. שומרים את מי הבישול. בסיר אחר שמים שתי כפות שמן, 4 גרגירי כמון, חצי כפית גרגירי אניס, שני עלי דפנה ו-4 גרגירי הל. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מעט. מוסיפים את רצועות הג'ינג'ר ואת הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל משחים. מוסיפים את קוביות העגבניות, מלח, פפריקה, כורכום, כמון טחון, אבקת מנגו וגראם מסאלה, ומבשלים מספר דקות נוספות. מוסיפים את החומוס המבושל והמסונן לתוך הסיר ומערבבים. מטפטפים מיץ לימון לתוך התבשיל. מקשטים עם כוסברה קצוצה וצ'ילי ירוק.

באדיבות השפית רינה פושקרנה מייסדת רשת מסעדות טנדורי >>

לפתן מרוקאיצילום: יפית בשבקין

לפתן פירות יבשים

חומרים

250 גרם משמש יבש – מוכן לאכילה

250 גרם שזיפים יבשים מגולענים

125 גרם צימוקים בהירים

125 גרם שקדים מקולפים

175 גרם סוכר

2-3 כפות מי פריחת הדרים מי זוהר

1-2 מקלות קינמון

אופן הכנה

שמים את הפירות היבשים והשקדים בקערה ומוסיפים מים לכיסוי. מערבבים את הסוכר ואת מי פריחת הדרים ומוסיפים את מקל הקינמון. מכסים את הקערה ומצננים במקרר 48 שעות, כאשר במשך הזמן הזה המים והסוכר יהפכו לסירופ זהבהב. להגיש את הלפתן צונן (אפשר להוסיף כף/כדור סורבה קוקוס לכל מנת הגשה).

באדיבות דבי מצקין, בשלנית בינלאומית, מחברת הספר "ליפול או לעוף"

קארי ירוק אקספרסצילום: Soul food

קארי ירוק אקספרס [4 מנות] - זמן הכנה: 15 דקות

חומרים

1 חציל חתוך לקוביות

4 כפות שמן סויה

1 בצל סגול חתוך גס

1 גזר חתוך לעיגולים דקים

8-10 פלפלים קטנים

200 גרם דלורית חתוכה לקוביות

2 קוביות שום דורות

1 קוביית כורכום דורות

2 קוביות ג'ינג'ר דורות

3 קוביות כוסברה דורות

3 קוביות בזיליקום דורות

1 כפית שטוחה מלח

400 מ"ל חלב קוקוס (פחית אחת)

150 גרם שעועית ירוקה טרייה או קפואה

¼ כוס בצל ירוק קצוץ

שייק טרופיצילום: Soul food

שייק טרופי ליום חם [4 מנות] - זמן הכנה: 5 דקות

חומרים

1 כוס קוביות מנגו קפוא או טרי (200 גרם)

¾ כוס אוכמניות קפואות (150 גרם)

½ כוס קוביות אננס קפוא או טרי (100 גרם)

1 כוס חלב שקדים (240 מ״ל)

½ 1 כוס קוביות קרח (200 גרם)

1 קוביית כורכום דורות

2 קוביות ג׳ינג׳ר דורות

גרידת תפוז לקישוט (לא חובה)

אופן הכנה

שמים את כל המרכיבים בבלנדר. מעבדים בפולסים קצרים לריסוק הקרח ומעבירים למהירות גבוהה. ניתן לשמור יום במקרר.