בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארוחה עירומה

"השף העירום" מבטיח ארוחות גורמה ב-30 דקות

תגובות

ספרו החדש של השף הבריטי הפופולרי, ג'יימי אוליבר הידוע כ"השף העירום", ייצא השנה בהוצאת מודן תחת השם "ארוחות ב-30 דקות". הספר מציע 50 ארוחות בשריות וצמחוניות, המורכבות ממנה עיקרית, תוספת או סלט וקינוח, שניתן להכין ב-30 דקות בלבד. אחת המנות היא עוף בחרדל, המלווה על-פי המתכון של אוליבר, בתפוחי אדמה "דופין" מהיר, ירקות ירוקים ואפוגטו - "היער השחור".

 

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

מעט גבעולי רוזמרין טרי

4 יח' של חזה עוף, 180 גרם כל יחידה (סה"כ: 720 גרם), עם העור.

4 כפיות אבקת חרדל (להשיג במעדניות ובחנויות מתמחות באוכל).

3 יח' בייבי-כרשה או כרשה גדולה.

4 שיני שום.

שליש כוס יין לבן (60-80 מ"ל).

75 מ"ל (כשליש כוס) שמנת לבישול 10%-15% שומן.

כפית גדושה של חרדל גרגירים.

אופן ההכנה:

מניחים את חזות העוף בקערה.

מסירים את מחטי הרוזמרין מהגבעולים, קוצצים דק ומוסיפים לעוף. מפזרים אבקת חרדל על כל אחד מהחזות. מתבלים במלח ובפלפל. מגבירים את עוצמת האש תחת המחבת לטיגון. מזלפים מעט שמן זית על העוף וגם במחבת. מעסים את העוף כדי שהטעמים יחדרו היטב.

כשהמחבת חמה, מוסיפים את העוף כשצד העור פונה מטה. שוטפים הידיים היטב. נעזרים במרית שטוחה כדי להצמיד את העוף למחבת, כדי שייטגן היטב. סך משך הפעולה אמור לארוך 18 דקות.

קוצצים את הכרשה גס וחוצים כל פיסה לאורכה. שוטפים היטב תחת מים זורמים, קוצצים דק מאוד ומניחים בצד.

כותשים שיני שום ומוסיפים למחבת שבה העוף. הופכים את חזות העוף לצדם השני. נעזרים במרית שטוחה כדי להצמיד את העוף למחבת, כדי שייטגן היטב. מוסיפים את הכרשה למחבת.

מוזגים מעט יין לבן למחבת.

מוודאים שחזות העוף מבושלים דיים, יוצקים 75 מ"ל שמנת לבישול למחבת ומכסים את המחבת ביריעת אלומיניום.

מנמיכים את עוצמת האש. מעבירים את חזות העוף לקרש חיתוך ופורסים אותם לפרוסות. מוסיפים לרוטב שנותר במחבת כפית גדושה של חרדל גרגירים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה עמוקה ומניחים עליו את פרוסות העוף. מזלפים מעט שמן זית, אם רוצים מעטרים בגבעול תימין - ומגישים לשולחן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו