"קטשופ הוא דבר משמח": לייזה פאנלים ממליצה על חמישה ספרים שקשורים לאוכל מנחם

מזון אינו רק עניין של טעם, הוא גם יכול להצית זיכרונות וליצור אינטימיות, אומרת בלוגרית הבישול חגית ביליה

עופרה רודנר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופרה רודנר

מה זה בעצם "אוכל מנחם"? אולי אוכל הוא פשוט טעים?

הוא לא חייב להיות "טעים", הוא יכול גם לעורר בנו געגוע ולהצית זיכרונות, או להישען על הזיכרון הקולקטיבי שלנו. הוא אוצר בתוכו את תמצית הבית שלנו. הספר הראשון שבחרתי לרשימה הוא "סוף דבר" של יעקב שבתאי שבו, מלבד החוויה הכל כך תל־אביבית, ישנה דמות האמא, שהגיבור מאיר עובר אצלה ועולה אליה לאכול. הוא מזכיר לי ילד שחוזר לאמא שלו לינוק. אמא שלו מניחה לפניו צלחת והכל בסדר: "מאיר, שהתיישב במקומו הקבוע מילדות, אמר 'לא, לא. שום דבר עזבי'... ואמו אמרה 'נשארו לי עוד כמה חתיכות דג ממולא משבת, כדאי לך לטעום'. ובתנועה מורגלת ניגבה מעט את חלקת השולחן שלפניו, ומאיר אמר 'לא, לא, שבי', אלא שאמו כבר שמה לפניו צלחת וסכין ומזלג והוציאה מהמקרר את קערת הדגים... 'הנה, הפעם הם הצליחו לי יוצא מן הכלל'... והוציאה מקופסאת הלחם חתיכת חלה קלועה ואמרה 'שמרתי את זה במיוחד בשבילך משבת'".

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות