סיפורם של עבדי הסוכר בקריביים

חשיבותו של "סוכר בדם" אינה נעוצה רק בשחזור עולם העבדות האטלנטית בחיות רבה, אלא בתיאור המנטליות של האדונים לנוכח מצב העבדים

רות אלמוג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רות אלמוג

Sugar in the Blood
by Andrea Stuart
Alfred A. Knopf, 353pp. $30

המבקרים תמימי דעים ביחס לספרה של אנדריאה סטיוארט, "סוכר בדם", שהתת־כותרת שלו היא "סיפור משפחתי על עבדות ואימפריה". מבקרת "ניו יורק טיימס" כתבה שזה ספר מעורר השתאות. את רשימתה פתחה כך: "בטיול לפאריס לא מכבר עלתה בי המודעות המזעזעת, שאותה מתארת אנדריאה סטיוארט בספרה המדהים החדש 'סוכר בדם'. עבדים בנו את כל זה, חשבתי כשנדדתי מארמון אדיר בן המאה ה־18 למשנהו. לעתים כה רחוקות אנחנו מכירים בכך שעריה הגדולות של אירופה נבנו ברווחי העבודה והדם של עבדים שחתכו קני סוכר מעבר לים".

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ