"פלפל חריף לארוחת בוקר": פסיפס קולינרי מרגש של המערב התיכון

ניכר שהסופר האמריקאי ג'יי ריאן סטראדל מבין כי טעמי ילדות מעצבים את אישיותנו. מתוך ההבנה הזאת הוא כתב ספר עמוס ברגש, הומור, אהבה לאוכל ואהבה גדולה יותר לדמויות שלו

הדס ריבק
הדס ריבק
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדס ריבק
הדס ריבק

תירגמה מאנגלית: אורלי מזור־יובל, עורכת התרגום: תמי בורשטיין

אם לא מחשיבים בדיחות מהסיטקום "איך פגשתי את אמא", שלעגו לשמנוניותו של האוכל במינסוטה, נראה שהמטבח של המערב התיכון לא טבע את חותמו בתרבות האמריקאית. את החוף המזרחי, למשל, מייצגים "צרבת" של נורה אפרון ו"שום וספירים" הלא מוערך מספיק של רות ריישל, שהיתה מבקרת המסעדות של העיתון "ניו יורק טיימס". החוף המערבי מיוצג בקולנוע, בין היתר, על ידי "דרכים צדדיות", שעוסק במסע של שני גברים בדרך היין של קליפורניה. אין פלא, אם כך, שכשאנחנו חושבים על קולינריה במערב התיכון, התמונה שמצטיירת במוחנו היא בעיקר של מנות חיוורות ושמנוניות שהמהגרים הסקנדינבים הביאו לאזור. לוטפיסק, למשל: מאכל מדג לבן מיובש ומומלח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ