שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
הדס ריבק
הדס ריבק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הדס ריבק
הדס ריבק
  • שם הספר: פלפל חריף לארוחת בוקר
  • סופר/ת: ג'יי ריאן סטראדל
  • מו"ל: כתר בשיתוף כנפיים
  • מס' עמודים: 316
  • מחיר: 98

תירגמה מאנגלית: אורלי מזור־יובל, עורכת התרגום: תמי בורשטיין

אם לא מחשיבים בדיחות מהסיטקום "איך פגשתי את אמא", שלעגו לשמנוניותו של האוכל במינסוטה, נראה שהמטבח של המערב התיכון לא טבע את חותמו בתרבות האמריקאית. את החוף המזרחי, למשל, מייצגים "צרבת" של נורה אפרון ו"שום וספירים" הלא מוערך מספיק של רות ריישל, שהיתה מבקרת המסעדות של העיתון "ניו יורק טיימס". החוף המערבי מיוצג בקולנוע, בין היתר, על ידי "דרכים צדדיות", שעוסק במסע של שני גברים בדרך היין של קליפורניה. אין פלא, אם כך, שכשאנחנו חושבים על קולינריה במערב התיכון, התמונה שמצטיירת במוחנו היא בעיקר של מנות חיוורות ושמנוניות שהמהגרים הסקנדינבים הביאו לאזור. לוטפיסק, למשל: מאכל מדג לבן מיובש ומומלח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ