מהמטבח הירדני באהבה

ססיל חוראני, בן הזקונים למשפחת האינטלקטואלים הלבנונית הנודעת,
 שקרא לפיוס עם ישראל, כתב בערוב ימיו את ספר הבישול
 הלאומי של ירדן

בני ציפר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בני ציפר

ההפניה הראשונה העולה אל הצג כשמקלידים את השם "ססיל חוראני" היא רשימה שפירסם חיים גורי במוסף זה על הזיקות בין ססיל חוראני לנתן אלתרמן. השניים אמנם לא נפגשו חוץ מאשר בדמיונו של המשורר, המתאר את ההבנה שהיתה יכולה לשרור ביניהם אילו נפגשו. שכן ססיל היה אולי האינטלקטואל הערבי הראשון, שקרא מיד אחרי מלחמת ששת הימים, במאמר פורץ דרך תחת הכותרת "רגע של אמת", לשלום כולל ולפיוס עם ישראל.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ