בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהמטבח הירדני באהבה

ססיל חוראני, בן הזקונים למשפחת האינטלקטואלים הלבנונית הנודעת,
 שקרא לפיוס עם ישראל, כתב בערוב ימיו את ספר הבישול
 הלאומי של ירדן

6תגובות

ההפניה הראשונה העולה אל הצג כשמקלידים את השם "ססיל חוראני" היא רשימה שפירסם חיים גורי במוסף זה על הזיקות בין ססיל חוראני לנתן אלתרמן. השניים אמנם לא נפגשו חוץ מאשר בדמיונו של המשורר, המתאר את ההבנה שהיתה יכולה לשרור ביניהם אילו נפגשו. שכן ססיל היה אולי האינטלקטואל הערבי הראשון, שקרא מיד אחרי מלחמת ששת הימים, במאמר פורץ דרך תחת הכותרת "רגע של אמת", לשלום כולל ולפיוס עם ישראל. ססיל חוראני שנולד בלבנון ב-1917 וגדל במנצ'סטר שבאנגליה, היה בן הזקונים למשפחה לבנטינית מיוחסת שהוציאה מתוכה כמה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו