ההיסטוריה הקולינרית של ברית המועצות

דגי חדקן, צדפות נוצצות, ירכי חזיר וכופתאות דובדבנים: "אמנות הבישול הסובייטי" הוא ספר געגועים למאכלים שהיו - ובעיקר לא היו - בבריה"מ

מאשה צור גלוזמן
מאשה צור-גלוזמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאשה צור גלוזמן
מאשה צור-גלוזמן

אמנות הבישול הסובייטי: ממואר על אוכל וגעגועים
אניה פון ברמזן. תירגמה מאנגלית: מיכל קירזנר־אפלבוים, הוצאת הכורסא וידיעות ספרים, 
432 עמודים, 74 שקלים

ספרה של אניה פון ברמזן, "אמנות הבישול הסובייטי", מתחיל בחלום החוזר של לריסה, אמהּ של הסופרת, שהספר גם מוקדש לה. בחלום היא נהפכת לסנונית, בורחת מרוסיה, חוצה את הגבול הסובייטי ("משום מה אף אחד לא מבקש ממני מסמכים") ולפתע היא בפריז ("פריז!"). בפתחו של בית קפה מקסים היא מנמיכה טוס וראשה סחרחר מריחו המשכר של האוכל. ברגע זה היא מתעוררת בכל פעם: "תמיד בצד הלא נכון של הכניסה. תמיד רעבה עד מוות, שטופת כמיהה לעולם שמעבר לגבול, עולם שנגזר עליה לא לראותו. טרופת געגועים לטעמים שלנצח יחמקו ממנה".

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ