שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ההיסטוריה הקולינרית של ברית המועצות

מאשה צור-גלוזמן
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאשה צור-גלוזמן

אמנות הבישול הסובייטי: ממואר על אוכל וגעגועים
אניה פון ברמזן. תירגמה מאנגלית: מיכל קירזנר־אפלבוים, הוצאת הכורסא וידיעות ספרים, 
432 עמודים, 74 שקלים

ספרה של אניה פון ברמזן, "אמנות הבישול הסובייטי", מתחיל בחלום החוזר של לריסה, אמהּ של הסופרת, שהספר גם מוקדש לה. בחלום היא נהפכת לסנונית, בורחת מרוסיה, חוצה את הגבול הסובייטי ("משום מה אף אחד לא מבקש ממני מסמכים") ולפתע היא בפריז ("פריז!"). בפתחו של בית קפה מקסים היא מנמיכה טוס וראשה סחרחר מריחו המשכר של האוכל. ברגע זה היא מתעוררת בכל פעם: "תמיד בצד הלא נכון של הכניסה. תמיד רעבה עד מוות, שטופת כמיהה לעולם שמעבר לגבול, עולם שנגזר עליה לא לראותו. טרופת געגועים לטעמים שלנצח יחמקו ממנה".

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ