בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"מסביב לעולם, מתכונים טעימים לילדים" | צר עולמם

ספר בישול חדש לילדים מביא מתכונים מרחבי הגלובוס. רעיון טוב, ביצוע מאכזב במיוחד

תגובות

ספר בישול חדש לילדים הוא כמעט תמיד עניין מלבב. יוצאי דופן הם ספרי הבישול שניכר בהם חוסר השקעה, כאילו לילדים - ובעיקר להורים - אפשר למכור כל דבר. למרבה הצער, זה הדין במקרה של "מסביב לעולם, מתכונים טעימים לילדים" - ספר שלישי בסדרת "שמח במטבח", אחרי "צעדים ראשונים בעולם הבישול" ו"עוגות ועוגיות. צעדים ראשונים בעולם האפייה", שראו אור במקור בבריטניה.

כוונות המחבר (שזהותו נותרה עלומה) דווקא היו טובות - לצאת עם הילדים ל"טיול מעורר תיאבון סביב העולם". כ-20 מדינות מיוצגות בספר, כולל הסבר עליהן, על מאפייניהן הקולינריים וכמובן מתכון מייצג: ספגטי בולונז מאיטליה, טארט תפוחים וסלט ניסואז מצרפת, מוסקה מיוון, פודינג מנגו מהקאריביים, ארוחה בטאג'ין ממרוקו.

כראוי, הוראות ההכנה מפורטות בנדיבות, שלב אחר שלב, אבל חבל שהן מומחשות בציורים במקום בתצלומים. מנגד, התצלומים של המנות המוגמרות אינם מפתים במיוחד - ומבחינה זאת אין זה מפתיע שגם עליהם איש אינו חתום. עוד לא נולד הילד שיאכל גולש הונגרי עם כופתאות אפרפרות כפי שמנציחה התמונה, שלא לדבר על לרצות לבשל מנה שכזאת. גם הכרובית המוקרמת, מאכל הולנדי כהגדרת הספר, נראית כמו תבשיל א-לה קפולסקי בשנות ה-80. למרות ההמלצה לנגוס בהם מיד, נדמה שהבראוניז האמריקאיים צולמו שלושה ימים לאחר שנאפו.

גרמניה מיוצגת בספר בעוגיות לבקוכן, עוגיות זנגביל בצורת לב. הבחירה מרעננת, אבל רשימת המרכיבים נעה מחידתית ("1 כפית תערובת תבלינים") למטרידה (צבעי מאכל).

אף על פי שהספר מיועד לילדים (בני אילו גילים? לא ברור), בחירת המתכונים מאתגרת במקרים רבים מדי. גם מבוגרים רבים יתקשו בדיוק הדרוש לאפיית פבלובה, למשל. ואילו פיצה ביתית או ממרח חומוס תוצרת בית הם מאכלים כה זמינים לקנייה, עד שנדמה שרוב הילדים לא יקפצו על ההזדמנות להכינם במו ידיהם. במלים אחרות, אם התמזל מזלכם והילד שלכם מגלה עניין בבישול ואפייה, הפקידו בידיו ספר בישול עם מחבר וצלם שלוקחים קרדיט על המוצר שהפיקו.

"מסביב לעולם, מתכונים טעימים לילדים". ללא מחבר. מאנגלית: חגי ברקת; עריכה וייעוץ: גלית והדר ברקת. דני ספרים, 2010. 79 עמ', 84 שקלים



מתוך הספר: גולש הונגרי. מי מתנדב לטעום?



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו