מייקל טוויטי, היסטוריון אוכל, יהודי שחור, מבשל סול פוד כשר ונלחם בסטיגמות

למייקל טוויטי, היסטוריון אוכל שמתמחה בבישול אמריקאי דרומי, אין בעיה עם הזהות המורכבת שלו כאפריקאי־אמריקאי, יהודי חובש כיפה והומו מחוץ לארון, אבל יש לו בעיה עם אנשים שחושבים שהוא לא לגיטימי. לקראת ביקורו בירושלים הוא מדבר בלהט על הגניבה התרבותית מהשחורים, על צדק קולינרי ועל סבתות יהודיות שמבשלות בסגנון דרומי. ספרו לו איך אתם מכינים את הקניידלך שלכם — והוא יגיד לכם מאיפה באתם

נירית בן ארי
נירית בן-ארי
ניו יורק, צילומים: ג'ספר קולט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה

"בגלל שאני חובש כיפה, בכל מקום שאני הולך אליו נשים לבנות מציעות לי טרמפים. אני חושב לעצמי, 'היי, אשה לבנה, את יודעת שאני שחור, נכון?'" כך, בסרקסטיות שגרמה לרוב הנוכחים בחדר לפרוץ בצחוק מעורב במבוכה, שבה מייקל טוויטי את לבם של עשרות הסטודנטים שהגיעו בצהרי יום חמישי קר בנובמבר לתוכנית ללימודי יהדות בסיטי קולג' בהארלם, אחד מ-23 הקמפוסים של האוניברסיטה הציבורית של העיר ניו יורק, כדי להאזין להיסטוריון האוכל הדרומי מספר על חייו יוצאי הדופן.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ