אמור לי מי החיידקים שלך ואומר לך מי אתה

אורז בריא יותר מגלידה? לאו דווקא. תפוח אדמה זה רע? לא בשביל כולם. מחקר פורץ דרך של ד"ר ערן אלינב ופרופ' ערן סגל ממכון ויצמן מראה שאין אף פריט מזון שאפשר לחזות את השפעתו על כלל האנשים וכי הסיבה לשונות הזאת היא המיקרוביום: הרכב חיידקי המעיים, הייחודי לכל אדם ומהווה 
מעין "גנום שני" שלנו. בראיון הם מסבירים שהמיקרוביום משפיע גם על הנטייה שלנו למחלות ועל האופן שבו נגיב לתרופות מסוימות, וכי למרבה המזל, בניגוד לגנים שאנחנו נולדים איתם, את החיידקים אפשר לשנות

סמדר רייספלד
סמדר רייספלד
צילום: איליה מלניקוב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סמדר רייספלד
סמדר רייספלד
צילום: איליה מלניקוב

כמו אדם שמספר לפסיכולוג חלום שחלם ועל ידי כך מסגיר את צפונותיו, כך מסרתי את תוצרי המעיים שלי לשני מדענים ממכון ויצמן. עולם פנימי שלם הפקדתי בידיהם, שפיענוחו אמור ללמד אותי משהו חשוב על עצמי. ד"ר ערן אלינב מהמחלקה לאימונולוגיה ופרופ' ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית התגייסו לעשות לי אנליזה — פחות של תשוקות ומאוויים כמוסים ויותר של מה שנחשב כיום ל"גנום השני" שלי: מיליוני החיידקים שמאכלסים את מערכת העיכול שלי ומקנים לי כמה ממאפייני החשובים: נטייתי להשמנה, סיכויי לפתח סוכרת וייתכן שגם את סיכויי ללקות במחלות כמו סרטן ואלצהיימר. עד שאקבל תשובות, אני נפגשת עם פרופ' סגל וד"ר אלינב לשיחה על המהפכה הגנומית החדשה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ