"הרבה תוהים אם ישראל תהפוך למדינה הטבעונית הראשונה בעולם"

מהו המנגנון התרבותי והפסיכולוגי שמאפשר לבני האדם לגדל כלבים ובה בעת להתאכזר לפרות, מה משותף לטבעונות ולתנועה הפמיניסטית ומה הקשר בין אכילת בשר לבין הצבעה לדונלד טראמפ? ראיון עם מלאני ג'וי, מחברת הספר "הפרה שבחדר: הפסיכולוגיה של אכילת בשר"

נטע אחיטוב
נטע אחיטוב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נטע אחיטוב
נטע אחיטוב

התרחיש הבא מזקק בצורה הנהירה ביותר את המונח "קרניזם", שטבעה הפסיכולוגית החברתית ד"ר מלאני ג'וי: "מזמינים אתכם לסעודה חגיגית. מושיבים אתכם ואת יתר האורחים לשולחן ערוך לתפארת. החדר חמים, אור נרות מרצד על גביעי היין והשיחה קולחת. ריחות האוכל המפתים העולים מן המטבח ממלאים את פיכם ריר. לא אכלתם כל היום, וקיבתכם הומה. סוף כל סוף, אחרי שנדמה כי חלפו כבר שעות, ידידתכם המארחת יוצאת מן המטבח ובידיה קדרה מהבילה של נזיד ריחני. ניחוח הבשר, התבלינים והירקות ממלא את החדר. אתם נוטלים לעצמכם מנה נדיבה, ואחרי כמה נגיסות דשנות של בשר ערב לחך אתם מבקשים מידידתכם את המתכון. 'בשמחה', היא עונה. 'לוקחים שניים וחצי קילו גולדן רטריבר, משרים במרינדה ואז...' גולדן רטריבר? מן הסתם אתם קופאים באמצע הלעיסה בזמן שתודעתכם מעבדת את המילים: הבשר בפה שלכם הוא בשר כלב".

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ