בישראל הפכו את השף לאלוהים: אירית שנקר חושפת את הקרביים של ענף המסעדנות

אירית שנקר, שותפתו של השף חיים כהן במשך 23 שנה, מתעדת בספר חדש את השנים שבהן נוצר המטבח הישראלי. עכשיו היא מתבוננת בזעם על חוסר המקצועיות בסצנה המקומית, מבינה מדוע רפי כהן התמוטט, ונותנת את העצה החשובה ביותר למי ששואפים להיכנס כיום לתחום: אל תיכנסו

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד

אירית שנקר, לבושה ג'ינס וחובשת כובע קש לבן, עומדת בפתח בית העץ ההיסטורי במושבה האמריקאית שבו שכנה מסעדת קרן. מאז נסגרה המסעדה — שפתחו שנקר ושותפה דאז, השף חיים כהן, ושפעלה בשנים 1990–2003 — כמעט שלא דרכו רגליה במבנה, שלמעלה מעשור היה ביתה השני. בשנים האחרונות נסגר הבניין ברחוב אוארבך 4 לשיפוצים — בקרוב עתיד להיפתח בו, ובבניין השכן לו, מלון בוטיק בן 44 חדרים — והכניסה לאתר הבנייה והשחזור נאסרה. "ניסיתי פעם להתגנב פנימה", היא מספרת, בשעה שהיא ממתינה בדריכות לנציג מטעם היזמים, שהסכים לאפשר לה להציץ לחלל בשלבים הסופיים של העבודות, "אבל גורשתי על ידי הקבלנים, שאמרו שמסוכן להסתובב".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ