למה חופן של פירות יער עולה בישראל כמו רבע גרם זהב?

יש מי שטוען שזה קשור לזבוב ושמו סוזוקי, אבל הסיפור המלא מורכב יותר

דני בר-און
דני בר-און
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דני בר-און
דני בר-און

"מתי כבר תכתוב על מחירי פירות היער?" שאלה אותי מי ששאלה בטרוניה, כאומרת — מתי תטאטא הצדה את הנושאים הלא־חשובים ותעסוק סוף סוף בעיקר. מדובר באם ישראלית בשנות ה–30 לחייה, לא מהאלפיון או המאיון העליון, שאוהבת אוכמניות ופטל ולפעמים מתחזרת גם על חזרזר (gooseberries). כשהיא מזדמנת ללונדון, למשל, היא קונה פרי יער טרי בסופר בשני פאונד (8.5 שקלים) לקופסה קטנה של 125 גרם. לא זול, אמנם, אבל גם לא נורא. זה לא משהו שאתה זולל כמו עגבניות. בישראל, לעומת זאת, קופסה כזאת תעלה 30 שקל. די בהפרש הזה כדי להעביר את פירות היער מהקטגוריה של "פינוק מדי פעם" לזו של "קישוט לעוגת יום הולדת", בימי ההולדת העגולים בלבד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ