ד"ר שפיצר האיש שהמציא את הטעם הטוב - סוף שבוע - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ד"ר שפיצר האיש שהמציא את הטעם הטוב

לכתבה
מכתב מברל כצנסלון לשפיצר לכבוד צאת הספר הראשון בהוצאת תרשיש “בשר ודם” מאת יצחק שנברג (ינואר, 1941) ארכיון שפיצר באדיבות אמיתי שפיצר

27 שנה לאחר שמת, ראתה עדה ורדי את דמותו של הטיפוגרף והביבליופיל משה שפיצר, נזכרה בביקוריו בביתה והבינה שעליה לעשות מעשה. שבע שנות מחקר ואיסוף הביאו לתערוכה ולספר שמגלמים מהלך חשוב ומרתק בתרבות המקומית. אלא שהאיש שנחשב לשרמנטי ומקסים, אוצר בלום של ידע וטעם, היה גם אדם שילדיו זוכרים כנוקשה ולא תקשורתי

11תגובות

"כשראיתי בכתבה ב'גלריה' במלאת 80 לאמן אביגדור אריכא (2009) את הציור 'ד"ר משה שפיצר ביום חם' מאוגוסט 1977, נזכרתי בבת אחת בשנות ילדותי ובמשה שפיצר, שבכל מוצאי שבת ישב אצלנו במטבח, שתה קוניאק ואכל דג מבושל של אמא", מספרת עדה ורדי, מעצבת גרפית בהכשרתה. "אחרי הארוחה הוא ואבא היו משוחחים שעות על גבי שעות. לפעמים הקשבתי, אבל לא הבנתי כלום. לא פעם הצטרפתי לאבי כשהלך לבקר את שפיצר ב'יד מאיר', הדיור המוגן של היקים בשכונת טלביה. בחדרו עמוס הספרים לא היה אף פעם איפה לשבת". דמותו של שפיצר שבציור מרוכזת בדבר מה, הוא מיוזע ולובש גופייה של פועל. הדמות הזאת לא יצאה לורדי מהראש. ודאי לא העלתה בדמיונה שבתוך...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים חומר קריאה משובח לסוף השבוע? הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות