סכנת מוות בגלל בוטן: איך חיים עם הזינוק במספר הילדים שסובלים מאלרגיות?

במבה? לא בבית ספרנו. האמת שגם לא ביצים, מוצרי חלב, אגוזים, דגים, שזיפים או פירות טרופיים. שיעור הילדים האלרגיים עולה מדי שנה, וההורים מוצאים עצמם במלחמה יומיומית: "נמאס להסביר להורים אחרים איך הקוטג' של הילד שלהם יכול להרוג"

שני ליטמן
שני ליטמן
איור: רועי רגב
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איור: רועי רגב צילומים: 31 Getty Images, Alinnman
איור: רועי רגב צילומים: 31 Getty Images, Alinnman

בפעם הראשונה שבה יהונתן מיטרני־ביבר טעם מזון שאינו חלב, הוא הובהל לטיפול נמרץ. בבית החולים התברר אז כי התינוק בן החצי שנה אלרגי ללא פחות מ–12 סוגי מזון — כולל דגים, שומשום, אגוזים, חלב, ביצים, אבוקדו, בננה ומלון. רוב האלרגיות חלפו עד שהגיע לגיל שש, כמו אצל רוב הילדים, אך הוא נותר עם שתיים מסכנות חיים: לדגים ולאגוזים.