סכנת מוות בגלל בוטן: איך חיים עם הזינוק במספר הילדים שסובלים מאלרגיות?

במבה? לא בבית ספרנו. האמת שגם לא ביצים, מוצרי חלב, אגוזים, דגים, שזיפים או פירות טרופיים. שיעור הילדים האלרגיים עולה מדי שנה, וההורים מוצאים עצמם במלחמה יומיומית: "נמאס להסביר להורים אחרים איך הקוטג' של הילד שלהם יכול להרוג"

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איור: רועי רגב צילומים: 31 Getty Images, Alinnman
איור: רועי רגב צילומים: 31 Getty Images, Alinnman
שני ליטמן
שני ליטמן
איור: רועי רגב

בפעם הראשונה שבה יהונתן מיטרני־ביבר טעם מזון שאינו חלב, הוא הובהל לטיפול נמרץ. בבית החולים התברר אז כי התינוק בן החצי שנה אלרגי ללא פחות מ–12 סוגי מזון — כולל דגים, שומשום, אגוזים, חלב, ביצים, אבוקדו, בננה ומלון. רוב האלרגיות חלפו עד שהגיע לגיל שש, כמו אצל רוב הילדים, אך הוא נותר עם שתיים מסכנות חיים: לדגים ולאגוזים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ