סכנת מוות בגלל בוטן: איך חיים עם הזינוק במספר הילדים שסובלים מאלרגיות? - סוף שבוע - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סכנת מוות בגלל בוטן: איך חיים עם הזינוק במספר הילדים שסובלים מאלרגיות?

לכתבה
איור: רועי רגב צילומים: 31 Getty Images, Alinnman

במבה? לא בבית ספרנו. האמת שגם לא ביצים, מוצרי חלב, אגוזים, דגים, שזיפים או פירות טרופיים. שיעור הילדים האלרגיים עולה מדי שנה, וההורים מוצאים עצמם במלחמה יומיומית: "נמאס להסביר להורים אחרים איך הקוטג' של הילד שלהם יכול להרוג"

126תגובות

בפעם הראשונה שבה יהונתן מיטרני־ביבר טעם מזון שאינו חלב, הוא הובהל לטיפול נמרץ. בבית החולים התברר אז כי התינוק בן החצי שנה אלרגי ללא פחות מ–12 סוגי מזון — כולל דגים, שומשום, אגוזים, חלב, ביצים, אבוקדו, בננה ומלון. רוב האלרגיות חלפו עד שהגיע לגיל שש, כמו אצל רוב הילדים, אך הוא נותר עם שתיים מסכנות חיים: לדגים ולאגוזים. האלרגיה לדגים קשה במיוחד, משום שמדובר באלרגן שנישא באוויר. המצב של יהונתן כמעט קלע את אמו, ריקי, לקטטה בטיסה טרנס־אטלנטית. "לפני שטסנו וידאתי עם חברת התעופה שלא יגישו דגים במטוס. הם התחייבו לזה, אבל הדיילים פתאום החלו להוציא ארוחות שכללו מנת דג. רצתי לדייל ודחפתי את העגלה חזרה...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים חומר קריאה משובח לסוף השבוע? הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות