שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

יום אחד עצי הזית החלו למות

המדענים לא בטוחים מה הסיבה, ולאיש אין תרופה למחלה שכילתה מטעים שלמים באיטליה. על דבר אחד כל המומחים מסכימים: כל המדינות צריכות להתכונן לגרוע ביותר

יאנוש קיאלה, פוליה
צילומים: יאנוש קיאלה
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עצי זית מתים באזור סלנטו. חלקם היו בני מאות ואף אלפי שנים
עצי זית מתים באזור סלנטו. חלקם היו בני מאות ואף אלפי שנים

כבר בילדותי, כבן לאב מדרום איטליה ולאם דוברת גרמנית, ידעתי על קו שכביכול מחלק את אירופה לשני חלקים שונים. לגבול הבלתי־נראה הזה לא היו גדרות, הוא לא היה מסומן במפה ולא באמת היה קיים, אבל אפילו ילד כמוני הבין שהוא אמיתי: קו שמן הזית והחמאה.

ידעתי גם שבאזור שלי, חבל פּוּליה (Puglia) שמדרום לגבול הזה, צורכים הרבה שמן זית, ואילו לאלה שמצפונו יש רק חמאה. בביקורים השנתיים שלנו אצל חבריה וקרוביה של אמי, אבי הביא להם מעט משמן הזית שלנו, והם התייחסו אליו כאילו היה זהב נוזלי. באופן אישי מצאתי את טעמו עז מדי ומשעמם, אבל כבר אז ידעתי ששמן הזית חשוב, ולא יכולתי להתעלם מכך שחבריה וקרוביה של אמי מעולם לא הביאו לנו חמאה כשבאו לבקר אותנו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ