איך הפך טבח משוק הכרמל שמעולם לא למד לשף מספר אחת בפילדלפיה

סיפורו של ארי מילר

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ארי מילר בפתח המסעדה שלו. בישול שהוא תערובת של שעשוע ואובססיביות
ארי מילר בפתח המסעדה שלו. בישול שהוא תערובת של שעשוע ואובססיביות
יובל בן-עמי
צילום: אילון פז

"האם ישראלים אוכלים ריאות?" השאלה הופיעה בתיבת המייל שלי בשלהי השנה שעברה. מכר ותיק, רופא ילדים אמריקאי ושמו ג'ון רייזמן, היה בדרכו לביקור בארץ ותיאבון לא מקובל דבק בו. כאשר נפגשנו כעבור כמה חודשים, למדתי שהשאלה לא נבעה מטעמו האישי, אלא נגעה למופע קולינרי ייחודי שהיה שותף לו.

מתברר שרייזמן ושף שמיודד עמו העבירו סדרת הרצאות בספרייה הציבורית המרכזית של עיר מגוריו פילדלפיה. הספרייה כוללת מטבח מאובזר, כחלק מאגף "אוריינות קולינרית". כל אחת מההרצאות נסבה סביב אחת ממערכות הגוף. רייזמן הסביר את פעילות המערכת, בשעה שהשף בישל והגיש ארוחת שלוש מנות, שמערכת זו עומדת בבסיסה. הרצאה על השלד כללה מנת רגל קרושה. את מערכת כלי הדם ייצג בין היתר טרטר של לב שור. השרירים סיפקו סטייק ונזיד גידים.