לא רק שריפות ענק והמסת קרחונים: שינויי האקלים מאיימים על עתיד הקפה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הגידול קפה בקוסטה ריקה. צמח רגיש שדורש טיפול מתמיד
גידול קפה בקוסטה ריקה. צמח רגיש שדורש טיפול מתמידצילום: JUAN CARLOS ULATE/רויטרס
יונתן יעקבזון
יונתן יעקבזון

הוא התגלה לראשונה ככל הנראה ביערות הגשם שבהרי אתיופיה. לאזור קראו אז קאפה ויש המשערים שזהו גם המקור לשמו. בני האדם ובעלי החיים שם ניזונו מפירותיו אך לא ידעו מה מסתתר בתוך פוליו. רק כשתורבת לראשונה, כנראה בתימן, התגלה ערכו האמיתי. משם הגיע צפונה, לערב הסעודית. עולי הרגל שבו ממכה כשבפיהם סיפורי פלא אודות המשקה, שהופץ במהרה ברחבי ערי העולם המוסלמי. לא עבר זמן רב עד שטעמו מצא את דרכו לחִכם של תושבי המערב, ובערים כוונציה, לונדון ופריז החלו להיפתח שלל בתי קפה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ