מה אפשר ללמוד מהתפריטים בארוחות המוגשות במעון ראש הממשלה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארוחה לכבוד בני הזוג טראמפ שהכין השף שגב משה, מאי 2017. שאב השראה מהמטבח האמריקאי
הארוחה לכבוד בני הזוג טראמפ שהכין השף שגב משה, מאי 2017. שאב השראה מהמטבח האמריקאיצילום: ללא קרדיט
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד
רונית ורד צרובה צרובה לדף כתב
רונית ורד

חוקרי דברי הימים משתמשים לעתים תכופות בעדויות כתובות וחומריות — כמו תפריטי ארוחות ורשימות קניות או כלים ומנגנוני ייצור — כדי ללמוד מהן לא רק על אורחות חיי האדם בתקופות שונות, אלא גם על זהותו התרבותית, תפיסת עולמו, תשוקותיו וחלומותיו. אין לדעת עדיין באיזה אופן יישמר המידע שמותירים בני המאה ה–21 לדורות הבאים, אבל יהא אשר יהא טיבן של אותן כמוסות זמן, עולה החשש שהיסטוריון שימצא את תפריטי הארוחות הרשמיות של ראש ממשלת ישראל עלול להסיק שחומרי הגלם המרכזיים של המטבח הישראלי הם פילה בקר, דג סלמון, כבד אווז ושמן כמהין; הירק הלאומי הוא אספרגוס; וגרגירי יער, דוגמת פטל ואוכמניות, הם הפירות הנחשקים והנפוצים ביותר, והם זמינים כמובן בכל עונות השנה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ