ארבעה מדענים מצאו דרך להפיק צבעי מאכל בריאים, טבעיים וזולים

עשר חברות מעוררות השראה, פרויקט מיוחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צלחות שמתפקדות כאינקובטורים לצמחים
צלחות שמתפקדות כאינקובטורים לצמחיםצילום: תומר אפלבאום
אבי גרפינקל
אבי גרפינקל

תארו לכם הכלאה בין עוף לכלנית. או בין חסה לחתול. וכל זה כדי לייעל פי 15 את ייצור המזון: כלומר להוריד פי 15 את מחירו, את השטחים הנחוצים לגידולו, את המים הדרושים להשקייתו ואת הנזק הסביבתי שכרוך בייצורו. זה, בגדול, מה שעושים בפיגמנטום, בפקולטה לחקלאות ברחובות ששייכת לאוניברסיטה העברית. לוקחים גנים רלוונטיים מבעל חיים או מצמח מסוים, "שותלים" אותם בצמח אחר ומניחים לו לגדול, במטרה לטעת בו תכונה רצויה כלשהי ולייצרה בכמויות המוניות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ