"אם בציבור היו יודעים מה מסתתר מאחורי ייצור יין כשר, לא היו קונים אותו"

בשל חוקי הכשרות, ייננים ישראלים שאינם שומרים שבת לא יכולים לגעת ביין שהם מייצרים. יש מי שמפחד לשלם את המחיר - ויש מי שמחליט למרוד

רמי ליבנה מיקב מרגלית
רמי ליבנה מיקב מרגליתצילום: Snow R. Shai / Snowdrum Audio Vi
רונית ורד
רונית ורד

"אני מניח שאם הציבור היהודי־ישראלי היה מבין מה מסתתר מאחורי ייצור יין כשר, ואכפת לו מהזהות היהודית שלו, הוא לא היה קונה יין כשר", אומר היינן יאיר מרגלית, מייסד יקב מרגלית ואחד מיצרני היין המהוללים בישראל. "אין לנו שום בעיה עם חוקי הכשרות למעט חוק אחד, שאומר שאדם שאינו יהודי — או גם אם הוא יהודי כמו רוב עם ישראל ואינו שומר שבת — נוגע ביין, או אפילו במכל שבו הוא נמצא, היין פסול לשתייה. מה זה צריך להיות? תאר לך שיהודי היה נוגע בלחם, ואיזה גוי היה אומר שבגלל שהיהודי נגע בלחם אי־אפשר לאכול אותו. מה היינו אומרים עליו? אנטישמי. גזעני. אנחנו עושים את זה לא רק לגויים, גם ליהודים־ישראלים שזה רוב העם. זה פוגע, זה מעליב, זה הופך את רובנו ליהודים סוג ב'".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ