בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שותה ערק עד הרגע האחרון

תגובות

1. בסעודה האחרונה הייתי בוחר לאכול:

בסעודה האחרונה לא הייתי אוכל כלום. הייתי מתיישב ושותה ערק עד הרגע האחרון.

2. זיכרון ילדות הקשור לאוכל:

לא גדלתי בבית עם מסורת קולינארית עשירה וגם לא היינו עשירים באותה תקופה. אני זוכר בחום דייסת שוקולד שאמא שלי הכינה לנו. סבתא שלי הכינה את הקוואקר בעצמה ואמא שלי עירבבה "דני" ביתי עם חלב וסוכר. זה היה משביע אותנו ונותן תחושה מתוקה.

3. ארוחה בלתי נשכחת:

בתוכנית אוכל שעשיתי בסין הגענו למסעדה ביתית בסמטה קטנה בבייג'ין. סיני בשם מיסטר לי, מעל גיל 80, אירח אותנו בביתו. בשושלת של לי שמרו את המתכונים של אוכל הקיסרים והוא, יחד עם אחת מבנותיו, משחזר ומבשל ומגיש לסועדים אוכל קיסרי סיני. אכלנו 12 מנות וזאת היתה ארוחה מלכותית, הטובה ביותר שאכלתי עד היום. באמצע מיסטר לי עשה תרגילי טאי-צ'י ששיוו לכל המעמד אווירה תרבותית קלאסית.

4. פנטזיית אוכל לא ממומשת:

אני חולם לאכול את הארוחה שבאבט מכינה בסרט "החגיגה של באבט".

5. לעולם לא אכניס לפי:

הערה למטבח היהודי המסורתי - שום רגל קרושה לא הצליחה להיכנס לפי שלמה. סבתי היתה מכינה את זה ומעולם לא הצלחתי לאכול את זה. הרטט הזה לא ממש מפתה.

6. ארוחה בלתי נשכחת מהספרות או מהקולנוע:

הסרט הדני "החגיגה של באבט" עם סטפאני אודראן בתפקיד שפית מהוללת המכינה ארוחה מפוארת לשכניה גורם לי תמיד להתייפח ולדמוע. ההתענגות על האוכל והיינות וההבנה שסעודה יכולה לקרב בין אנשים ולהשרות שמחה בלב מרגשת בעיני.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו