בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

10 ספרי בישול קלאסיים

3תגובות

1. Larousse Gastronomique

אנציקלופדיה לגסטרונומיה, התנ"ך של חובבי האוכל, שיצא במהדורות רבות. הספר עב כרס ולא תמיד יעיל אם מחפשים מתכון זריז, אבל הוא הכתובת אם מחפשים מידע על מקורה של מנה או על אופן הכנתה הקלאסי.

2. Le guide culinaire, August Escoffier

5,012 מתכונים מדויקים להפליא שהגדירו את המטבח הצרפתי הקלאסי. יצירת מופת גסטרונומית שרלוונטית היום כפי שהיתה כשהתפרסמה לפני מאה שנה.

3. The Classic Italian Cookbook, Marcella Hazan

הספר פורסם בשנות ה-70, אבל עדיין לא נמצא לו תחליף ראוי יותר להכרת המטבח האיטלקי על בוריו.

4. French Provincial Cooking, Elizabeth David

כל ספר של אליזבת דיוויד הוא בבחינת חובה, אבל זה כנראה ספרה הטוב ביותר, שמוביל אותנו בכשרון רב לריחות ולטעמים של דרום צרפת ומספק מתכונים ותובנות מחכימות.

Thai Food, David Thompson .5

השף וכתב האוכל האוסטרלי כתב ספר מקיף המספק הבנה וידע מעמיקים של אחד המטבחים המורכבים והמגוונים שיש.

6. The New Book of Middle Eastern Food, Claudia Roden

קלודיה רודן היא כותבת ספרי בישול בחסד, וכל ספרי הבישול שלה, כולל זה על בישול יהודי, לא פחות מנפלאים.

Bouchon, Thomas Keller .7

תומס קלר מ"הפרנץ' לונדרי" נחשב לאחד השפים המובילים בעולם. הספר נכתב בשיתוף עם השף של "בושון", המסעדה הפשוטה יותר של קלר, והוא מדויק, מושקע ויפה אבל קל יותר להבנה ויישום מהספר של "הפרנץ' לונדרי".

A Day at ElBulli, Ferran Adria . 8

קלאסיקה מודרנית מאת מי ששינה את הקולינריה העולמית. זה בהחלט לא ספר בישול, אבל הוא מאפשר הצצה מרהיבה לתהליך היצירתי ולפילוסופיה שמאחורי האיש והמסעדה.

9. Cooking By Hand, Paul Bertolli

הספר היפהפה והחשוב הזה, שנכתב על ידי השף הקליפורני פול ברטולי, לא מסודר באופן מסורתי, אלא בפרקים שמהווים מעין אסופה של מאמרים בנושאים כמו "בשלות" או "12 דרכים להתסכל על עגבניות". הוא מציג הבנה ואהבה יוצאת דופן לחומרי גלם.

10. Desserts by Pierre Herme, Dorrie Greenspan and Pierre Herme

החנות של הפטיסייר פייר הרמה בפאריס היא כמו חנות תכשיטים, שבה כל מאפה הוא יצירת אמנות. הספר הזה עמוס טכניקות מדויקות, שלמעטים יש סבלנות ליישם, אבל התוצאות מספקות למי שמתאמץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו