בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סרבנית המצפון נגד תעודת הכשרות

אביגיל אהרון מתעקשת שהמטבח שלה כשר גם בלי תעודה. לאחר שנמצאה אצלה חסה חשודה במרתף, הרבנות שלחה לטבריה נציגים כדי שיקנסו אותה

131תגובות

ביום שני האחרון, בשעה 10 בבוקר, אביגיל אהרון עדיין התלבטה איזו מנה להוסיף לתפריט היומי במסעדה שלה, “אביגיל פותחת שולחן”. בסוף נפלה ההחלטה על מדרוט’ה, מאכל שלדבריה הוא ייחודי לטבריה - חציל קלוי שנאפה בתנור עם הרבה שום ביחד עם חזה עוף. המדרוט’ה השלימה את הרשימה שכללה גם מוסקה, שקשוקה עם נקניקיות מרגז, דג מושט מהכנרת, קבב אפוי בטחינה ולראשונה, לכבוד החורף, גם מרק. לכבוד פתיחת העונה נבחר מרק שעועית.

אלא שקצת לפני שנפתחה המסעדה, נכנסו למקום אורחים לא קרואים ושיבשו את סדר היום שלה: נציגי הרבנות הראשית מירושלים שהגיעו במיוחד לטבריה ומסרו בידה “התראה לפני הטלת קנס מנהלי קצוב”. כל זאת בגלל שאהרון מציבה בפתח המסעדה שלה תעודה שמכריזה כי למסעדה “הכשר מטעמי מצפון”, כלומר היא איננה מחזיקה בתעודת כשרות של סניף הרבנות הראשית הפועל בטבריה ‏(מאז החליפה אהרון את השלט בכזה שמודיע: “מבושל על פי תורת ישראל”‏).

אהרון אומרת כי לא האמינה שתיקלע למאבק כזה ושאין בכוונתה לרמות ולהוליך שולל סועדים. “אנשים מבינים שהמטבח שלי כשר למהדרין, אבל שאין בידי תעודה של הרבנות. ברוך השם הולך לי טוב. החששות שאפגע בגלל היעדר התעודה התבדו. יש לי סועדים חובשי כיפה שמצהירים שהם באים דווקא בגלל שאני מחזיקה בתעודת כשרות מטעמי מצפון ולא בזו של הרבנות”.

ירון קמינסקי

לדבריה, “לא היה לי ספק שהמטבח יהיה כשר־בשרי. בגלל המוסכמות המקובלות בעיר ובגלל לחץ חברתי, הלכתי לרבנות טבריה. מסעדנים וחברים הבהירו לי שרק עם תעודה כזאת יגיעו יותר לקוחות”. אלא שאהרון חשה לדבריה ניכור מצד הרבנות ובאחד המקרים הרב רפאל כהן, מנהל מחלקת הכשרות ברבנות טבריה, מצא במרתף שלה חסה “רגילה” שאינה “חסלט” שהיא החסה המותרת לשימוש במטבח כשר על פי הרבנות. “זו היתה חסה שקנינו הביתה ושמנו במרתף המסעדה”, היא אומרת. אלא שלטענתה כהן “יצא מהמרתף כמנצח עם החסה בידו ומול כל הסועדים אמר: ‘תנו לי את התעודה’ והלך. מהבושה החוורתי כמו סיד”, היא נזכרת.

לדברי כהן, “היא חשבה שאנחנו ליימכים. היה לה במחסן למטה חסה עם חשש תולעים. אנשים סומכים על התעודת כשרות שלנו והיא לא יכולה להכשיל אנשים. אנשים סומכים עלינו. אני לא יכול להסכים לכך שאם לא אתן כשרות, גם כשיש חשש תולעים, יאיימו עלי בתעודה אחרת”.

אהרון הבינה שאין לה צורך בתעודה של הרבנות. “אני מבשלת כמו אמי, כמו סבתי, סבת־סבתי וכמו שתמיד בישלו בטבריה. זה מטבח כשר”. מי שהיא מגדירה “הקהל הדתי, הנאור ותושבי טבריה שמכירים אותי מהבית ומכירים את משפחתי”, מקבל את הכשרות שלה ומאז פירסמה בימים האחרונים כי אין בידיה תעודה מטעם הרבנות, היא מספרת שמתקשרים לחזק את ידיה ומעודדים אותה בפייסבוק.
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו