כדור הארץ פשוט לא יכול לשאת את צריכת הבשר של המדינות המפותחות

פרופ' מרסלו שטרנברג, בן 52, ביולוג ומומחה לאקולוגיה, פרופסור בבית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון באוניברסיטת תל אביב. איפה: בית קפה בתל אביב. מתי: רביעי, 9:00

איילת שני
צילום: תומר אפלבאום
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איילת שני
צילום: תומר אפלבאום

בוא נדבר על האסון האקולוגי ששמו גידול בשר בקר למאכל. נניח בצד, לרגע, את האספקטים המוסריים והתרבותיים, ונתייחס רק להשפעה הסביבתית.

כדי להבין, בעצם, למה לגידול בקר יש השפעה כל כך הרסנית על הסביבה, קודם כל חשוב להזכיר שהבקר הוא בעל חי מבוית, שמאוד רחוק מבעל החיים המקורי. רק לפני כ–10,000 שנה נוצר בעל החיים שאנחנו מכירים היום, והוא בנוי, בעצם, כדי לספק שירותים לאדם. בשר, חלב, עור — כל החלקים שלו משמשים בכל התעשיות. האדם פשוט פיתח את החיה הזאת כדי לצרוך אותה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ