נפלתם על מנגו דפוק? זה כנראה לא רק בגלל מזל רע

הטריקים המלוכלכים של חלק מהמגדלים בישראל הפכו את החגיגה הכתומה של הקיץ למתסכלת במיוחד

דני בר-און
דני בר-און
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דני בר-און
דני בר-און

איכשהו, המנגו הממזר הצליח לחמוק מהסטיגמה שדבקה באבוקדו. כשקונים אבוקדו מתפללים לטוב ומתכוננים לרע ביותר; במנגו הצבעוני והעליז, לעומתו, מביטים תמיד בעין טובה, אופטימית. אולי בגלל מתיקותו, אולי בגלל טעמו האקזוטי, אולי כי הוא פרי ולא ירק (מי יכעס על פרי טרופי). המנגו קשה? תמיד הייתי בטוח שיבשיל ויהיה טעים. אם לא הבשיל, או שסתם היה מגעיל, הנחתי שהאלים מתאכזרים אלי באופן שרירותי. אבל האמת היא שליפול על מנגו דפוק בישראל זה לא רק עניין של מזל. זה קשור גם לרדיפת בצע של חקלאים מסוימים, רשלנות וחמדנות של רשתות שיווק וכמובן — היעדר אכיפה מצד הרשויות. זהו הצד האפל של ענף המנגו הישראלי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ