עתידות

האם גידול בעלי חיים אדישים לכאב יהיה בשורה מוסרית לאוכלי הבשר?

בר חיון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בר חיון

בשנה החולפת צרכה האנושות למעלה מ–320 מיליון טונות של בשר, זינוק של כמעט פי חמישה בצריכת הבשר בהשוואה לשנות ה–60. הזינוק הזה חד הרבה יותר מהזינוק באוכלוסיית העולם, שגדלה מאז פי שניים, ולא נראה שהמגמה תאט בעתיד הקרוב. בצד הנזק הסביבתי שנגרם מתעשיית הבשר, מהאצת בעיות האקלים ועד בזבוז משאבים חיוניים כמו מים, מתחדדת בשנים האחרונות גם המודעות לסבלם של בעלי החיים בתהליך שהם עוברים עד שהם מגיעים לצלחת. אבל מה אם היינו יכולים להעלים את כאבם? האפשרויות שמסתמנות כיום אינן בגדר מדע בדיוני.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ