בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קפה וחסקה: סיפורו של מייק מקפה מרסנד

מייק מרסנד נולד ב-1939 להורים שעלו מברלין והקימו ב"בן יהודה שטראסה" בתל אביב את בית הקפה, שהפך למעוז של ייקים והיפסטרים, והגיש עוגות בטעם של אירופה. עשרות שנים הוא ניהל את המקום, עד שלקה בשבץ בים. באוגוסט הוא מת בגיל 75

9תגובות

לפני 60 שנה, בספטמבר 1955, נפתח בית הקפה "אספרסו מרסנד-מאפה ביתי" בתל אביב. מייסדיו היו בני הזוג ולטר וחנה מרסנד, שנולדו בברלין ועלו לארץ ב-1935 עם עליית הייקים, כשהיו באמצע שנות ה-30 לחייהם. בהשראת בתי הקפה האירופאים שהכירו מהבית ובעיצובו של אדריכל הונגרי, הם פתחו ב-1955 את בית הקפה שנשא את שם משפחתם ברחוב "בן יהודה שטראסה" (כפי שכונה בפני יוצאי גרמניה) פינת פרישמן. עד מהרה הפך המקום למוסד "ייקה" גאה בלב העיר העברית הראשונה. העוגות האוסטרו-הונגריות שוולטר הכין לפי מתכון שהביא מאירופה מילאו...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו