קפה וחסקה: סיפורו של מייק מקפה מרסנד

מייק מרסנד נולד ב-1939 להורים שעלו מברלין והקימו ב"בן יהודה שטראסה" בתל אביב את בית הקפה, שהפך למעוז של ייקים והיפסטרים, והגיש עוגות בטעם של אירופה. עשרות שנים הוא ניהל את המקום, עד שלקה בשבץ בים. באוגוסט הוא מת בגיל 75

עופר אדרת
עופר אדרת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עופר אדרת
עופר אדרת

לפני 60 שנה, בספטמבר 1955, נפתח בית הקפה "אספרסו מרסנד-מאפה ביתי" בתל אביב. מייסדיו היו בני הזוג ולטר וחנה מרסנד, שנולדו בברלין ועלו לארץ ב-1935 עם עליית הייקים, כשהיו באמצע שנות ה-30 לחייהם.

בהשראת בתי הקפה האירופאים שהכירו מהבית ובעיצובו של אדריכל הונגרי, הם פתחו ב-1955 את בית הקפה שנשא את שם משפחתם ברחוב "בן יהודה שטראסה" (כפי שכונה בפני יוצאי גרמניה) פינת פרישמן. עד מהרה הפך המקום למוסד "ייקה" גאה בלב העיר העברית הראשונה. העוגות האוסטרו-הונגריות שוולטר הכין לפי מתכון שהביא מאירופה מילאו את הוויטרינה. הריהוט אף הוא לא היה טיפוסי לתל אביב: שרפרפים נמוכים ושולחנות פורמייקה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ