השוקולטיירית הייקית מת"א מתה בגיל 106

הני איכלברג, שנולדה בברלין, היתה בת חמש כשפרצה מלחמת העולם הראשונה. בהמשך, בדירה בתל אביב החלה לבשל שוקולד ומרציפן בסירים עם חברתה אמי המרשלג, והקימה את המפעל הנושא את השם הזה עד היום

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נשים במפעל "המרשלג"צילום: המשפחה
עופר אדרת
עופר אדרת
עופר אדרת
עופר אדרת

בשנות ה-50 של המאה הקודמת, על פתיליה קצרה במטבח צר בדירה תל אביבית, שתי נשים ייקיות עשו ניסויים בייצור שוקולדים ומרציפנים. את המתכונים, שהביאו מברלין, הן כתבו במחברות בגרמנית. בסירי המטבח הן עירבבו שמנת מתוקה, קקאו, קוניאק, רום, שקדים, אגוזים וצימוקים. את התוצרים סידרו על המיטות בדירה ואת המוצר המוגמר ארזו בקופסאות שקופות, אותן הפיצו ברחבי העיר באופניים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ