השוקולטיירית הייקית מת"א מתה בגיל 106 - אחרי מות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השוקולטיירית הייקית מת"א מתה בגיל 106

לכתבה
נשים במפעל "המרשלג" המשפחה

הני איכלברג, שנולדה בברלין, היתה בת חמש כשפרצה מלחמת העולם הראשונה. בהמשך, בדירה בתל אביב החלה לבשל שוקולד ומרציפן בסירים עם חברתה אמי המרשלג, והקימה את המפעל הנושא את השם הזה עד היום

6תגובות

בשנות ה-50 של המאה הקודמת, על פתיליה קצרה במטבח צר בדירה תל אביבית, שתי נשים ייקיות עשו ניסויים בייצור שוקולדים ומרציפנים. את המתכונים, שהביאו מברלין, הן כתבו במחברות בגרמנית. בסירי המטבח הן עירבבו שמנת מתוקה, קקאו, קוניאק, רום, שקדים, אגוזים וצימוקים. את התוצרים סידרו על המיטות בדירה ואת המוצר המוגמר ארזו בקופסאות שקופות, אותן הפיצו ברחבי העיר באופניים. לימים הפך המפעל הבייתי הקטן לבית הייצור הראשון בישראל לבצק סוכר, המתמחה במרציפנים ובקישוטי עוגה. עד היום הוא פועל בתל אביב תחת השם "המרשלג". שתי הנשים היו אמי המרשלג, שמתה לפני עשרות שנים, והני ביילה איכלברג, שהאריכה ימים ומתה בסוף חודש...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

הירשמו כעת והטורים מאת מיטב כותבי הארץ ימתינו לכם במייל

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות