פעם סופגניות היו לביבות ולביבות סופגניות

הלביבה היתה עשויה קמח וגבינה, הסופגנייה היתה עוגיית חמאה, וכל אחת מהן ייצגה את האחרת. אבל כשהספינג' המרוקאי ניצח, קיבלנו את הסופגנייה המוכרת והאהובה

אילון גלעד
אילון גלעד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אילון גלעד
אילון גלעד

המקור העברי הקדום ביותר שמזכיר מאכל דמוי סופגנייה הוא ספר שמואל ב', שם תמר מכינה לאחיה למחצה אמנון מאכל שכנראה הזכיר את הסופגנייה אבל נקרא דווקא "לביבה", כנראה מהמילה "לב", על שום הדמיון לצורה. "וַתִּקַּח אֶת הַבָּצֵק וַתָּלָשׁ וַתְּלַבֵּב לְעֵינָיו וַתְּבַשֵּׁל אֶת הַלְּבִבוֹת. וַתִּקַּח אֶת הַמַּשְׂרֵת וַתִּצֹק לְפָנָיו" (י"ג, ח'-ט'). על פי הכתוב, תמר חלטה את הבצק ואז טיגנה אותו ב"משרת", כלומר מחבת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ