שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

האם צמח הסטיביה יהיה הממתיק של העתיד

יותר מ–60 שנה אחרי אישור הציקלמט, בעידן שבו אנו מפחדים מסוכר וגם מממתיקים מלאכותיים יותר מאי פעם, לא ברור למה כל כך קשה לייצר ממתיק טבעי נטול קלוריות. במעבדות המזון של חברות המשקאות מתנהל מירוץ עתיר ידע ומשאבים שמטרתו לפצח את צמח הסטיביה ולהפוך אותו לממתיק של העתיד

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דניאל אנגבר
ניו יורק טיימס מגזין

ביום ראשון בערב בספטמבר האחרון זכה סטיביה לרגע של תהילה. בפרק הסיום של "שובר שורות" מילאה תמונתו של הממתיק את מסך הטלוויזיה. לִידִיה רוקנה את תכולת השקיק לספל התה שלה בלי לדעת שוולט, שותפה לשעבר, הרעיל אותה. “איך את מרגישה?” שאל לאחר מכן, “קצת מקוררת, כאילו קיבלת שפעת? נתתי לך ריצין. הכנסתי את זה לסטיביה המחורבן הזה שאת תמיד שמה בתה".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ