האם המרגריטה שלכם בסכנת הכחדה?

תחזיקו חזק את המרגריטה שלכם - יש סיכוי שהליים עומד בפני הכחדה

דיוויד קרפ
ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דיוויד קרפ
ניו יורק טיימס

אנחנו כבר רגילים לכך שאוצרות גסטרונומיים עונתיים יקרי מציאות - כגון הכמהין השחורה - הם חמקמקים ועל כן מתומחרים ומוקצבים בהתאם. אבל אף אחד לא היה מנבא את הפיתול העלילתי המוזר המאיים להפוך את הגואקמולה, את הפאי קי ליים ואת קוקטייל המרגריטה למעדנים נדירים.

מחסור פתאומי וחסר תקדים בליים הקפיץ את מחירו של פרי ההדר הזה. קרטון של 18 קילוגרם, שעלה בתחילת פברואר 25 דולר, מגיע היום ליותר מ-100 דולר, מה שיוצר פאניקה אצל חובבי האוכל והמשקאות המקסיקאיים, כמו גם אצל המסעדנים ובעלי הברים המגישים אותם. האשמים במצב הם מזג האוויר, מחלות וגם פושעים מקסיקאים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ