נועה מנהיים

הפיצה, או לפחות גלגולים שונים שלה, התקיימה מקדמת דנא. ארכיאולוגים מצאו שלדים ניאוליתיים שבין שיניהם המצהיבות שרידי בצק שמרים מאובן, ומרגע שגילה האדם כיצד להפיק שמן מזיתים, הוא מרח אותו על הלחם, עוד לפני שמשח בו מלכים. אבל כדי להפוך את הפוקאצ'ה הזאת למשהו שדומה יותר למה שאתם עשויים לגלות מתחת למכסה קרטון משומן, היה צורך לגלות את אמריקה. תירס, צ'ילי, עגבניות ושאר ירקות, הגיעו לאירופה רק במאה ה–16, לאחר המסעות של הרנן קורטז וחבר מרעיו, ומשם החלו לזרום לממלכת נאפולי הספרדית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ