פולחן האוכל: הפודיז השתלטו על התרבות הישראלית

עד לא מזמן, עיסוק בבישול עילי נחשב במחוזותינו לסימן של סנוביות וניוון. אבל האליטה התרבותית החדשה מורכבת משפים כוכבים וחובבי קולינריה הקונים את מעמדם באמצעות אכילה

עפרי אילני
עפרי אילני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים70
עפרי אילני
עפרי אילני

זוהי שעת ערב מאוחרת ועל מסך הטלוויזיה נראה הבדרן נאור ציון. הוא יושב במסעדת יוקרה בניו יורק, לבוש בחליפה. על השולחן שלפניו מונחתות המנות בזו אחר זו והוא מכתיב לצופים את שמותיהן: "המנה הבאה היתה פסטה בולונז שחורה עם נתחי בולונז גדולים במיוחד... מיד אחריו קיבלתי דג הליבוט עם פירורי קרמל מלמעלה, כשהצלם שלי מקבל לובסטר קטנטן. הדג שקיבלתי היה כל כך טרי, שהוא ממש הרגיש לי כמו סוג של קינוח ולא דג... המנה הבאה: סקאלופ חלומי עם אספרגוס לבן שמוגש על רוטב בגוונים של אפור". רביכה קציפתית שותתת משולי הפה של ציון והוא מוחה אותה ומניד בראשו. "הנתח הזה היה כל כך רך ונעים למגע", הוא מדווח ברצינות מוחלטת. הקינוחים מגיעים והוא ממצמץ בשפתיים. הוא מלקק, מלעלע, מוצץ. אקט האכילה חייב להיות מוצג באופן המפורש ביותר: סקאלופ נכנס לפיו של נאור ציון. "אתה נמצא בתוך חוויה באמת יוצאת דופן. אני לא מגזים, אני לא מקצין: לֶבֶל חדש של עונג", הוא מתוודה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ