חברו המוסרי של האדם: ייתכן שבקרוב גם כלבים וחתולים יאכלו בשר מעבדה
בקריצה לקהל צמחוני, מדענים מנסים לייצר בשר מהונדס שיתאים לחיות בית ולא יהיה כרוך בייסורי מצפון
בעלי חיות מחמד, לפחות במערב, נוטים יותר מאחרים להיות צמחונים או טבעונים, מה שמעורר אצל רבים מהם דילמה בכל הקשור למזון שבו מאכילים טורפים מן המניין כגון חתולים וכלבים. אבל בקרוב ייתכן שטכנולוגיה תפתור את הדילמה הזאת. הרעיון לייצר בשר למאכל אדם מאפס, כתרביות תאים, הולך וצובר פופולריות. יש גם כאלה שרואים בכך דרך לייצר מזון נטול אשמה לחיות מחמד. עם אנשי החזון האלה ניתן למנות את שאנון פלקונר וג'ושוע ארט, מייסדי Because Animals, חברה שבסיסה בפילדלפיה. הם לקחו את הרעיון וגזרו ממנו את המסקנה ההגיונית ביותר — ואכן, נקודת המוצא של מזון החתולים המתורבת שלהם היא הטרף החביב על ידידינו המשופמים, העכבר. עכברים הם מה שחיבר מלכתחילה בין חתולים ואנשים — לשני המינים היה עניין משותף בציד אוכלוסיית המכרסמים שאיכלסה את חנויות התבואה של החקלאים המוקדמים. כדי ליישב את התיאבון החתולי הקדמוני עם הרגישויות המעודנות יותר של העולם המודרני, חוקרים בחברת Because Animals בודדו תאי גזע עכבריים, שיתרבו וישגשגו אם יטופלו היטב, מביופסיה של עור של מכרסם מתאים, וכך הרבו אותם. התוצאה, כך מקווים בחברה, תגיע לשוק עד סוף השנה.