בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי יודע מה הוא הכעך האמיתי? סיפורו של הבֵּיְגָּלֶה

בֵּיְגֶּל, כַּעַךְ, פְּרֶעצְל ובֵּיְגָּלֶה — גלגוליו מלאי הניואנסים של מאפה אירופי

10תגובות
בייגלים

בעברית בֵּיְגָּלֶה (וּבֵּיגָלָךְ ברבים) משמשת הן עבור סוגים שונים של לחמים בעלי צורת טבעת (למעט הגרסה האמריקאית שמכונה בֵּיְגֶּל) והן עבור החטיף הפריך שנקרא באנגלית Pretzel, וְכַּעַךְ משמשת כחלופתן העברית, בעיקר בכתב. בטור זה נתחקה אחר קורותיהן של מילים אלה וכן אחר קורות המאכלים שהן מתארות. נתחיל דווקא בְּכַעַךְ, שמקורה במצרית עתיקה, במילה עכּכּ שנמצאה חקוקה בסלע בכתב חרטומים ושהורתה על סוג של לחם. אין אנחנו יודעים כיצד נהגתה, שכן כתב חרטומים הוא כתב עיצורי ולכן התנועות אינן ידועות. במצרית...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו