בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סמול טוק

אוכל הוא זבל, זבל הוא אוכל

שרה מיוז וסנדרה טייטכה מקולקטיב "דינר אקסצ'יינג' ברלין" מכינות ארוחה לציבור שתזכיר לנו כמה אוכל אנחנו זורקים

תגובות

מה אתן הולכות לעשות בשבת הקרובה?

“שותפתי לקולקטיב סנדרה טייטכה ואני עורכות את אירוע ‘פיקניק אקסצ’יינג’ תל אביב’, שבו נאסוף מסוחרים בשוק הכרמל את התוצרת החקלאית שלא נמכרה בסוף העבודה ביום שישי. מהיבול הטרי הזה נכין מנות שונות, שנציע לציבור בשבת אחרי הצהריים בפינת שדרות רוטשילד והרצל בתל אביב. אנחנו מתייחסות לזה כפרויקט פוליטי, חברתי ויצירתי”.

זו הפעם הראשונה שהאירוע מתקיים?

“לא. התחלנו את פרויקט ‘דינר אקסצ’יינג’ ברלין’ באוקטובר 2011 ומאז ערכנו אותו בכמה מסגרות ותערוכות, כמו ‘דוקומנטה 13’ ובמכון KW לאמנות עכשווית. אנחנו פתוחות לשיתופי פעולה עם פעילים משדות שונים”.

מה המטרה, מלבד אוכל טוב?

“האירוע משרת שלוש מטרות: העלאת מודעות לבזבוז מזון, יצירת חלל לאינטראקציה חברתית וחוויה קולינרית מעניינת לאורחינו. מאחר שאנחנו לעולם לא יודעות מראש אילו פירות וירקות נקבל, זה תמיד אתגר לחשוב על מתכונים חדשים. זה גם החלק הכי מהנה בכל הסיפור”.

איך לדעתכן יגיבו הישראלים לניסוי?

“טוב מאוד. אוכל הוא מרכיב חשוב בתרבות המזרח־תיכונית, וממה שראינו בתל אביב, התרשמנו מאוד מהסטנדרטים ומהמגוון של המזון שמוצע בכל פינת רחוב בעיר. הדבר שהכי הפתיע אותנו הוא הנראות של ההשפעות התרבותיות על המטבח כאן. בזבוז אוכל, כמו ברוב העולם המפותח, הוא נושא אקטואלי בישראל. אנחנו חושבות שיש מקום לשיפור בתרבות הצריכה ומשוכנעות שאנשים יהיו פתוחים לחשוב על הנושא הזה כאן”.

לפרוייקט ‘דינר אקסצ’יינג’ ברלין’



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו