לחלב שקדים יש גם צד אפל. אז מה?

האם עכשיו צריך להיגמל גם מתחליפי חלב שפוגעים בסביבה? הניסיון לכמת את ההשפעה האקולוגית של כל החלטה והחלטה הפך חסר תוחלת

עפרי אילני
עפרי אילני
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עפרי אילני
עפרי אילני

בחודשים האחרונים מתפרסמות ידיעות שונות שמזהירות מפני הנזק הסביבתי שגורמת צריכה של חלב שקדים. כתבה שפירסם הגרדיאן הצביעה על הנזק העצום שגורם גידול השקדים לאוכלוסיית הדבורים, בפרט בקליפורניה, מרכז גידול השקדים העולמי. תעשיית השקדים העצומה של המדינה מצריכה שימוש בדבורים להפריה בקנה מידה עצום. אלא שהניצול התעשייתי של שטחים נרחבים לצורך גידול אחד מרושש את המגוון האקולוגי, ומביא בסופו של דבר למותן של חלק ניכר מהדבורים שמשתתפות בתהליך. "זה כמו לשלוח את הדבורים למלחמה", אמר חוקר שצוטט בכתבה. "הרבה מהן לא חוזרות". האטרקטיביות של חלב השקדים הביאה להכפלה של שטח מטעי השקדים בקליפורניה בשני העשורים האחרונים. גידול השקדים גם גוזל כמויות גדולות של מים, שממילא מצויים במחסור עקב שינוי האקלים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ