בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא פותחים ספרי בישול במטבח

בלהה הראל-גורן ורוני גורן הבעלים של רשת בייבי טבע

תגובות

שלושת ילדיהם של בני הזוג רוני גורן ובלהה הראל-גורן נולדו במקביל להתפתחות העסקית של השניים. כשבלהה היתה בהריון עם בתם הבכורה גאיה, כיום בת 10, היא הבינה שני דברים: שלא תוכל להמשיך לעבוד באינטנסיביות בבית המרקחת ההומאופתי שאותו ניהלה, ושאין חנות שמתמחה במוצרים טבעיים לאם ולתינוק. לאחר חופשת הלידה היא הקימה את החנות הראשונה של בייבי טבע, וכשהיתה בהריון שני פרש רוני מתפקידו כסמנכ"ל מכירות בחברת היי-טק ("כדי להיות קרוב לילדים ושותף בעסק"). בהריון השלישי נולד הסניף השני, ובאחרונה נפתח סניף שלישי בהוד השרון ("לשם שינוי, הפעם אנחנו לא בהריון"). בלהה אחראית על פיתוח המוצרים ועל ניהול החנויות, ואילו רוני מתמחה בפיתוח העסקי וביצוא ויבוא ("אנחנו מועצת מנהלים משותפת שמקבלת יחד החלטות לגבי העסק").

למה אתם מבשלים? בלהה: "כדי שיהיה מה לאכול". רוני: "מתוך אהבה. בישול הוא דבר ארצי ובסיסי ויש בו התפתחות. אני אוהב לראות את האבולוציה שעשיתי בתהליך הבישול".

מתי אתם מבשלים? "כל יום, ובסופי השבוע משקיעים יותר".

מה לקחתם מבית אמא? בלהה: "עוף עם תפוחי אדמה, קציצות, חמין מהמם". רוני: "עוף על אורז".

מה מבשלים בבית? בלהה: "הכל. ספגטי בולונז, עוף בתנור, סלמון במגוון אפשרויות. אנחנו אוהבים להכין סלטים מעניינים כמו סלט שעועית קובני וסלט בטטות עם אגוזים מסוכרים וצימוקים. אנחנו לא פותחים את ספר המתכונים, אלא מאלתרים". רוני: "אני מתעסק עם הדברים המורכבים יותר. בלהה אחראית על ארוחת ערב מהירה בלי פלספנות. בשבת בבוקר אני מכין פנקייקים קטנים בווריאציות שונות ומחביא בפנים הפתעות כמו עדשים, שוקולד או מרשמלו".

סדר יום קולינרי: "בבוקר הילדים אוכלים קורנפלקס, רוני שותה קפה עם ה'פרלמנט' בבן יהודה, בלהה שותה קפה ב-loveat. אם יש זמן בצהריים, בלהה אוכלת טוסט או סנדוויץ' ליד אחד הסניפים, ורוני אוכל שווארמה. בערב אנחנו אוכלים ארוחה משפחתית - זאת הארוחה העיקרית של היום והיא כוללת עוף או דגים, סלטים ויין. אם יש לנו אנרגיה, אנחנו מכינים משהו קל לילדים, יושבים אתם, ואז אוכלים בשקט ביחד".

מי עושה קניות בבית? "רוני אחראי על הקניות הגדולות, בלהה על ההשלמות. אנחנו קונים בחצי חינם ליד הסניף בהוד השרון, או בטבע קסטל וב-AM:PM מתחת לבית".

מצרכים מועדפים לקנייה: "ירקות, פירות, דגים ובשר טרי".

הכי אוהבים לאכול: "ירקות מבושלים, סלטים, צלעות וכבד".

מאכלים מוקצים: בלהה: "דגים מלוחים ודגים כבושים". רוני: "תרד".

מסעדה מועדפת: "ויינברג בר יין, טוטו ושילה - כולן בתל אביב".

מהי פילוסופיית הניהול שלכם? "אנחנו מחפשים את האנשים הטובים ביותר לעבודה בחברה שלנו, והתפקיד שלנו כמנהלים הוא לתת להם את הכלים כדי שיוכלו לבצע את התפקיד שלהם באופן הטוב ביותר".

אילו מנהלים אתם? "מגדירים יעדים במונחים מוחלטים וקשיחים, תוך ניסיון לשמור על אווירה משפחתית ונעימה, כדי ליצור סביבת עבודה מתמרצת".

רגע משמעותי בקריירה: "הרגע שבו רוני עזב את ההיי-טק והצטרף לבייבי טבע".

סלט שעועית קובני של בלהה ורוני

המצרכים (לשמונה סועדים):

1/2 כוס כוסברה ? 1/2 פלפל אדום ? 1 פלפל חריף קטן (חלפיניו) או 1 כפית אריסה ? 2 כפות מיץ לימון ? 1/2 כוס שמן זית ? 2 כפות חומץ בן יין לבן ? 2 כפיות כמון ? 1 עגבנייה ? 2 בצלים ירוקים ? 1 גבעול סלרי ? 1/2-1 כוס של מלפפונים חמוצים ? 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת, או משומרת ? 2 כוסות שעועית מנומרת מבושלת, או משומרת ? 2 כוסות חומוס מבושל, או משומר ? 1/4 כפית אורגנו יבש

ההכנה:

1. קוצצים את הכוסברה, את הפלפל האדום ואת פלפל החלפיניו.

2. מערבבים אותם עם מיץ הלימון, השמן, החומץ והכמון.

3. קוצצים את העגבנייה, את הבצלים הירוקים, את הסלרי ואת המלפפונים החמוצים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

4. מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך שעתיים או לכל הלילה. מערבבים קלות לפני ההגשה.



תצלום: אייל טואג



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו